Reservdelar Mahlkönig Vario Home

Zab72

Member
Någon som vet var man kan köpa reservdelar till en Mahlkönig Vario Home till bra pris. Ser ut som att jag behöver byta ut motorn och funderar då också på att uppgradera med Fortes metall hållare och malskivor.
 

Zab72

Member
Jo jag har ett test kvar att plocka ut motorn och köra den separat eller med multimeter men den verkar ha "dead pole" syndrome så den kör ej längre på full effekt och i vissa lägen så startar den inte. Roterar man malskivan eller axeln lite så får man den i nytt läge och då kör den på igen. Enda jag är lite fundersam på är om det beror på att det kommit skit i den då problemen började efter att jag rengjorde sist och det var väldigt mkt skräp inne i själva kvarnen. Har tidigare fått den att köra på bättre genom att blåsa ur motorn men det hjälper inte nu.

Espressogear.se verkar ha den här motorn för 677 kr, ser ut att vara rätt eftersom Mahlkönig och Baratza vario är nästan identiska.
 

Zab72

Member
Mahlkönig levererar tyvärr bara inom Tyskland, skickat en förfrågan till kaffefabriken så får vi se vad de säger. Annars blir det väl till att prova en Baratza motor.
 
Någon som vet var man kan köpa reservdelar till en Mahlkönig Vario Home till bra pris. Ser ut som att jag behöver byta ut motorn och funderar då också på att uppgradera med Fortes metall hållare och malskivor.
Skall du sälja din trasiga vario?
Annars kanske jag åker till tyskland i november typ om inte coronan grassserar för mycket. Jag är ute efter kretskortet som sitter bakom motorn...
 

Zab72

Member
Skulle kunna sälja av den då jag även införskaffat en bra handkvarn som jag använder nu. Fick annars svar från Mahlkönig i Tyskland att de föreslår att jag kontaktar https://www.rrebel.se/ så annars ska jag kolla vad de tar och har för leveranstider.
 

Jonken

Well-known member
Kan inte tänka mig att det skulle vara några problem att köpa delar som är märkta Baratza istället, med tanke på att kvarnen utvecklades i samarbete mellan Baratza och Mahlkönig. Såvitt jag vet är de identiska utom till namnet. Tyvärr är det nu knepigare att få tag på reservdelar från Baratza också, som sedan covid slutade att sälja direkt till kunder utanför USA och Kanada.

Ett alternativ kanske kan vara att vända sig till något företag som säljer nya Baratza Vario+ om man vill få tag på t.ex. malkammaren i metall. Cremashop vänder sig mot Sverige i alla fall.
 
Köpte ett kretskort till min Vario på https://www.espressogear.se/
Billigt, de har motorer mm, min maskin går som en dans.
De har också metallsilar till aeropress, samt gummikolvar till dessa, som egentligen inte mår så bra av värme.
Sköljer man gummit med kallt vatten efter bryggningen, så håller de dubbelt så länge.
 

Jonken

Well-known member
Apropå aeropress så finns det numer en packning av silikon som borde hålla mycket bättre (standard i den nyaste modellen)
 
Senast ändrad:

Zab72

Member
Beställde till slut en motor från caffe-limes så får jag något att pyssla med i Jul att dra igång varion och kalibrera och se hur det blir. Kör nu annars med en 1zpresso k-plus som jag är otroligt nöjd med.
 

Pjotr

Member
Har en Vario Home som skriker när jag försöker mala.
Får den gå tomme så låter det ok!
Vad tror expertisen, är det kugremmen som är kass?
Var är i så fall bästa stället att få tag i en ny?
 

Forumstatistik

Trådar
14,597
Inlägg
155,233
Medlemmar
19,307
Senaste medlemmen
KlarÖga
Topp