Popper coffee roaster

Hej,

Av en slump råkade jag få syn på denna rost, verkar vara ganska ny på marknaden.
Någon som provat denna rost, (Popper) som saluförs av Sweet M.
 

Bilagor

  • 2665C1A8-E3BE-4C74-A7AA-810C76AFC90E.png
    2665C1A8-E3BE-4C74-A7AA-810C76AFC90E.png
    1.7 MB · Visningar: 11
Körde 3 år med popcorn maskin och gick sen över till Gene Cafe som jag kört med i 3 år, saknar det där att höra första crak, och såg denna som ett alternativ. Vet inte vad nästa steg i rost skulle vara, någon som har något tips? Eller är det bara att försöka lära sig Genen bättre. Kanske var dumsnål när jag köpte Genen men nu vet jag att jag i alla fall vill fortsätta rosta.
 

Tsingos

Well-known member
Jag kör själv på gene och gjort det några år, men jag skulle vilja byta till en Aillio bullet. Men då är det ju helt andra pengar vi pratar om... Men känns ändå soom ett bra kliv tycker jag. Gasrost känns inte som nåt jag vill ge mig på, men jag vill ha mer kapacitet än 250gram iaf :)
 
Okej, kollade in bulliten, den verkar ta stora mängder, själv är jag ganska nöjd med de 160 gram per batch jag kör på. Dricker tyvärr mesta kaffet på jobbet och gillar att ha 4-5 sorter att välja på hemma.
Så jag kollar mest på Hottop som nästa steg eller kanske en Popper. Frågan jag ställer är byter jag ner mig om jag går från Genen till Popper?
 

bauta

Well-known member
Utan att själv ha ägt dem, har jag varit med och rostat i popcornmaskin samt Gene.
Svårt men inte omöjligt att höra 1C i Gene, väl?

Jag skulle tro att det är ett nerbyte att återgå till (visserligen förbättrad) popcornmaskin.

Var på väg till Cormorant CR600 gasrost (mkt gedigen) men ramlade över en beg Bullet. Tidig modell så rostar eg inte mer än 500 g.

Håller med om att i området 250-500 g saknas det elektriska rostar. Blir ju oftast gasrostar som rekommenderas.
 

Jonken

Well-known member
Har lite dåligt intryck av Hottop. Osäker på om det verkligen är ett nerköp att gå från en Gene till Popper men kanske blir det inte bättre heller.

Jag rostar med Quest M3 som jag tycker är värd att överväga. Mycket pengar, men relativt billig jämfört med nästa steg.
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Vad jag kan se så finns det inte någon version för Europe och 230 volt. Men kanske går att köra i Sverige med någon tåligare transformator som klarar 1150 watt.
 
Topp