Nytt kafferosteri i sthlm

Hej alla kaffeglada! Jag heter Anna och är sedan ett par månader tillbaka en av två stolta ägare till Select Origin kafferosteri söder om Stockholm.
Efter att ha läst en del på riktigtkaffe.se förstår jag att detta verkar vara forumet som samlar alla kaffeglada runt om i Sverige. Jättekul att så pass många är så aktiva!
Vi har bott i Australien de senaste 5 åren så vi har haft chansen att följa deras kaffetrender. Nu har vi tagit det med oss hit så våra blandningar och vår rostnings stil är aningen annorlunda än det skandinaviska. Våra rostar är för det mesta ett mellanting av lite ljusare skandinaviskt och mörkt italienskt. Detta gör vi för att vi älskar espresso och mjölkbaserade drinkar men samtidigt vill vi kunna känna alla nyanser i kaffet som lätt går förlorade om man rostar för mörkt. Vi rostade precis en batch i helgen till kaffemaskinen av vår första blandning som heter Heritage, så där är det som allra färskast just nu. Heritage är perfekt i mjölk då den är väldigt kraftig. Den smakar av choklad, nötter, kola och är härligt kryddig. Är det någon som testat den än?
Mvh Anna
 

martink78

Well-known member
Trevligt!
Det är säkert fler än jag som kan tänka sig att komma på ett litet besök, titta lite på er rost och smaka & koppa era kaffen på plats... ?
 
Hej Martin, det ska nog kunna gå att ordna. Om det är fler som är intresserade får ni gärna anmäla ert intresse här. jag tror jag glömde nämna hemsideaddress sist. Den är www.selectorigin.se så kika vet ja :)
 

Shaguar

Member
Jag håller helt med Martin! Vore riktigt roligt :)
Annars ser jag verkligen fram emot att prova ett paket senare!
 

Mayhem

Well-known member
Jag provade en påse Heritage när Kaffecompagniet precis fått in första batchen. Som rekommenderat fungerade den bra som cappuccino, man jag drick mest ren espresso och då var den kanske lite en-dimensionell/tråkig. Den andra blandningen Contemporary låter mer som min smak så får prova när den är ute i butik.

Med namnet Select Origin antar jag att ni också kommer satsa en del på att rosta intressanta singlar i framtiden?
 
Hej Mayhem,
Va kul att du prövat Heritage. Vi skapade den blandningen för att den framförallt ska funka bra i mjölk, så jag är glad att du tyckte om den som cappucino. Vi vill att den ska vara ett kaffe som man kan använda varje dag utan att tröttna på. När drack du kaffet? Var det under den första veckan eller senare? Heritage tar ett bra tag att mogna (alla kaffen tar olika lång tid att uppnå sin fulla potential) så jag tycker att den funar bäst efter minst 7 dagars vila. Då har den hunnit bli sådär silkeslen och nästan krämig. Jag gillar den även som espresso då jag tycker att den är väldigt len och snäll men ändå kraftfull.

Contemporary kommer vara mer delikat och mer fruktig och bärig vilket gör att den funkar både som filter och espresso. Den är mer avancerad i sina smaker och har mer djup än Heritage men den kommer även att klara av att bryta igenom mjölk. Jag planerar att lansera den snart. De två olika blandningarna är med andra ord sina raka motsatser för att komplettera varandra.

Jag är nyfiken på vilka kaffen du brukar dricka som espresso och hur mörkt du brukar föredra att kaffet är. Det är alltid kul att höra vad olika personer föredrar. Kaffe är en så pass personlig del att det finns lika många åsikter som det finns kaffedrickare :) Vad är din favorit för tillfället?
Anna
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,467
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp