Kaffenissan
Member
Hej alla kaffeglada! Jag heter Anna och är sedan ett par månader tillbaka en av två stolta ägare till Select Origin kafferosteri söder om Stockholm.
Efter att ha läst en del på riktigtkaffe.se förstår jag att detta verkar vara forumet som samlar alla kaffeglada runt om i Sverige. Jättekul att så pass många är så aktiva!
Vi har bott i Australien de senaste 5 åren så vi har haft chansen att följa deras kaffetrender. Nu har vi tagit det med oss hit så våra blandningar och vår rostnings stil är aningen annorlunda än det skandinaviska. Våra rostar är för det mesta ett mellanting av lite ljusare skandinaviskt och mörkt italienskt. Detta gör vi för att vi älskar espresso och mjölkbaserade drinkar men samtidigt vill vi kunna känna alla nyanser i kaffet som lätt går förlorade om man rostar för mörkt. Vi rostade precis en batch i helgen till kaffemaskinen av vår första blandning som heter Heritage, så där är det som allra färskast just nu. Heritage är perfekt i mjölk då den är väldigt kraftig. Den smakar av choklad, nötter, kola och är härligt kryddig. Är det någon som testat den än?
Mvh Anna
Efter att ha läst en del på riktigtkaffe.se förstår jag att detta verkar vara forumet som samlar alla kaffeglada runt om i Sverige. Jättekul att så pass många är så aktiva!
Vi har bott i Australien de senaste 5 åren så vi har haft chansen att följa deras kaffetrender. Nu har vi tagit det med oss hit så våra blandningar och vår rostnings stil är aningen annorlunda än det skandinaviska. Våra rostar är för det mesta ett mellanting av lite ljusare skandinaviskt och mörkt italienskt. Detta gör vi för att vi älskar espresso och mjölkbaserade drinkar men samtidigt vill vi kunna känna alla nyanser i kaffet som lätt går förlorade om man rostar för mörkt. Vi rostade precis en batch i helgen till kaffemaskinen av vår första blandning som heter Heritage, så där är det som allra färskast just nu. Heritage är perfekt i mjölk då den är väldigt kraftig. Den smakar av choklad, nötter, kola och är härligt kryddig. Är det någon som testat den än?
Mvh Anna