• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Nykomling!

pwrdesign

Well-known member
Hej!

Dags att lägga upp en presentation här!
Har en lätt förvirrad tråd redan under "hantverket" men nu börjar saker och ting stilla sig, så jag lägger ut en liten presentationstråd.

Född 1982, 3D-grafiker och Fotograf, som sadlade om till cykelbutiksägare för något år sedan.
Nyligen sålt cykelbutiken och kommer framöver jobba som konsult inom marknadsföring/PR.
Cyklar mkt själv, tävlar på landsväg samt i Tempo i cykellaget som jag även driver, www.dinvelock.se

Alltid gillat kaffe, men mestadels som en ren överlevnadsdryck. Lattjade lite med en väldigt enkelt bryggare och kvarn för 5-10 år sedan, gled sedan in i pod-träsket och har kört Nespresso fram tills för ca 1 månad sedan.
Lånade min kompis gamla Isomac och Dualit-kvarn för att se om det var något att satsa på igen, och det var det ju! :)

Allt spårade sedan ur som vanligt, och det slutade med följande line-up!

Espressobryggare: Expobar Brewtus IV
Kaffebryggare: Moccamaster
Ha med sg ut på fält: AeroPress
Kvarn: Brasilia RR55-OD med kapad hopper och nya malskivor

Photo 2014-06-02 20 02 42.jpg
 

Bilagor

  • 10364214_10152474826593799_3352401134697050323_n.jpg
    10364214_10152474826593799_3352401134697050323_n.jpg
    89.6 KB · Visningar: 61
Senast ändrad:

pwrdesign

Well-known member
Kan addera till presentationstråden att det blev en Brasilia-kvarn:

9eba5ady.jpg
 

SirGrunge

Well-known member
Då återstår bara en fråga, vilket av alla kaffen kör du på? Kul att hitta ytterligare en kaffe/cykel-entusiast här.
 

pwrdesign

Well-known member
Hittils har jag kört FTO, La Bomba och har precis beställt :

Delanero 60/40, 500 gr
Fyllig och söt espresso i syditaliensk stil. Passar utmärkt till cappuccino och andra mjölkbaserade drycker.

Nicaragua ver.1 Maracaturra 250 gr
Den första i serien bjuder på sockervadd, exotiskt frukt och fläder. Rostad 1/4.
 

pwrdesign

Well-known member
Tack Awol! Ska göra slut på mina La Bomba först, sen ska det bli spännande att öppna dessa två. Jag tror att jag vågar öppna båda, kör med VacuVin.
Fryser nog in hälften av DelaNero dock. Ensam espressodrickare i huset :)

Mätte lite ordentligt idag, resultatet blev:

Enkel Espresso (30ml)
Kaffe: La Bomba
Kaffe innan malning: 9,80 gr
Kaffe efter malning: 9,85 gr (kom troligen med lite gammalt kaffe från malen då jag måste knacka på den för att få ut allt)
Extrationstid: 18 sek (Lite väl kort?)

Photo 2014-06-02 19 52 25.jpgPhoto 2014-06-02 19 46 22.jpgPhoto 2014-06-02 19 45 51.jpgPhoto 2014-06-02 19 43 51.jpgPhoto 2014-06-02 19 40 00.jpgPhoto 2014-06-02 19 36 58.jpg
 
Topp