Ny rost, nya tankar och problem!


kaffedavid

Active member
Jag tänkte köpa en mer kapabel kafferost, haft en gene Cafe som blitt väl använd sen jag köpte den här på forumet en massa år sedan, men sneglar på en Bullet nu.

Jag undrar lite på att köpa större mängder råkaffe, har köpt mellan 5-12 kg åt gången i några år nu, men tänkte köpa större rost och rosta till vänner och jobbet, så ser plötsligt att det kanske finns en vits i att köpa större mängder. Jag har tyvärr tyckt att kvalitén har varit ganska varierande på de ställen jag brukat handla ifrån, rawcoffee, rostakaffe, humlegården m fl. Men inte tänkt det direkt beror på dem, utan snarare skördarna i sig. Men skulle gärna köpa lite större mängder och även gå upp i kvalitet! Helst då utan att gå upp fasligt i omkostnader... Någon med lite erfarenhet som har möjlighet att dela med sig? Skicka gärna ett PM!

Om det finns andra spännande rostar som tar ett kilo så är även tips på de välkommet, eller tja... Faktiskt alla möjliga tankar är välkomna! Om någon har en Bullet och bor i Stockholm så kikar jag gärna förbi någon gång och får höra erfarenheter och se processen in action!
 

Jonken

Well-known member
Det är ganska varierande kvalité på bönorna som säljs och hur lång tid som gått sedan skörden, men butikerna skriver sällan ut tillräckligt med information. Här har du en som riktar in sig på lite tjusigare bönor och i alla fall skriver ut poäng: https://www.falcon-micro.com/coffee

Eller om du vill försöka hitta så prisvärda bönor som möjligt är https://www.smallbatchroasting.co.uk/ inte så tokigt, trots att det blivit dyrare sedan brexit och de gick över till att sälja per kg. Det mesta som säljs där är inte specialkaffe, men det tror jag inte allt från de svenska sidorna är heller.
 

Forumstatistik

Trådar
13,981
Inlägg
150,354
Medlemmar
18,754
Senaste medlemmen
Ekofarmen
Topp