Efter att ha uppgraderat själva kaffemaskinen så har jag mer och mer börjat fundera på att även skaffa ny kvarn, och då funderat på vad som för mig är de viktigaste kriterierna. Jag brukar dricka bryggkaffe på morgonen och espresso resten av dagen, så jag fyller bara på de bönor jag just skall mala, och jag ändrar malgrad dagligen. Alltså önskar jag mig en kvarn som passar till detta. Framför allt stör det mig att kafferester i kvarnen gör att jag antingen måste vaska ett mått kaffe varje gång jag byter från brygg till espresso eller stå ut med en undermålig första espresso.
Jag upptäckte Niche Zero, som verkar passa mina behov, så när som på en sak: Jag brygger ganska ofta full kanna, det vill säga tio koppar (över en liter). Det verkar inte som den fånigt lilla böntratten på Zero:n har plats för så mycket bönor, liksom heller inte burken för det färdigmalda kaffet. Jag skulle inte ha lust att behöva mala i omgångar bara för att få ihop till en kanna.
(Sedan såg jag att den där pratglade britten på Youtube såg det som en nackdel med koniskt malverk, även om han inte lyckades precisera varför. I nuläget har jag platta skivor i min Gaggia MDF -- skulle jag vantrivas med koniskt?)
Någon som kan säga mig om Niche Zero trots detta vore det bästa för mig, eller om det finns andra kvarnar i samma stil? (Det optimala vore förstås två kvarnar, men det har jag knappast plats för i köket.)
Jag upptäckte Niche Zero, som verkar passa mina behov, så när som på en sak: Jag brygger ganska ofta full kanna, det vill säga tio koppar (över en liter). Det verkar inte som den fånigt lilla böntratten på Zero:n har plats för så mycket bönor, liksom heller inte burken för det färdigmalda kaffet. Jag skulle inte ha lust att behöva mala i omgångar bara för att få ihop till en kanna.
(Sedan såg jag att den där pratglade britten på Youtube såg det som en nackdel med koniskt malverk, även om han inte lyckades precisera varför. I nuläget har jag platta skivor i min Gaggia MDF -- skulle jag vantrivas med koniskt?)
Någon som kan säga mig om Niche Zero trots detta vore det bästa för mig, eller om det finns andra kvarnar i samma stil? (Det optimala vore förstås två kvarnar, men det har jag knappast plats för i köket.)