Niche zero?


bauta

Well-known member
Jag har haft både Home Vario & Niche Zero. Främst för espresso och aeropress.
HV: mkt lätt att ställa om till en annan malningsgrad. Har tratt så bra för mer än en bryggning.
NZ: nästan noll retention så bra om du byter kaffe ofta. I mitt tycke något angenämare ljud.

Skickat från min SGP771 via Tapatalk
 
Senast ändrad:

Eightfiftysix

Well-known member
Ja, den runda kopphållaren är helt lös och plattan under sitter med en skruv. https://www.gadgetgram.com/wp-content/uploads/2020/05/1.-Niche-Zero-Coffee-Grinder-3.png

Aha, det är en skruv i mitten på "plattan" så att säga. Då var det inte lika förstörande som jag trodde...Såg nån som 3D-printade portafilterhållare till den med en liten tratt/funnel ovanpå... men fäste det med skruv ner i träplattan. Antar att de använde det skruvhålet då. Satt bara och slentriansökte på kaffegrejer:)
 

larsa

Well-known member
När jag köpte min Niche Zero så var jag lite skeptisk till att den inte hade någon portafilterhållare utan att man malde ner i en medföljande burk. Men det var ingen begränsning att tala om utan man vande sig snabbt. Dessutom blir det inget spill utanför burken. Jag är väldigt nöjd med köpet.
 

Jonken

Well-known member
Helt renlig är den ju inte, det handlar om väldigt lite kaffe men ganska snabbt ser min ut såhär:

IMG_20210321_225346.jpg

Förvarar man inte doseringskoppen på brickan får man som belöning se en liten (<0,1-0,3g) hög med kaffe när den statiska elektriciteten avtagit.

Med det sagt har jag inte heller något emot att mala ner i en kopp, det var så jag gjorde innan Niche också. Men de Mazzer jag har haft är ungefär lika renliga då.

Liten detalj, men det är ändå trevligt när man slipper sånt, t.ex. med Baratza Vario (som för övrigt verkar ha snäppet lägre retention än Niche Zero.something) :coffee:

Istället är det lite störigt att försöka hälla från Varions stora bytta ner i ett portafilter, så de är väl anpassade efter vad de gör bäst :)

Såg förresten en video där någon hade för vana att släppa ner locket så att det knackar loss den lilla gnuttan som fastnar i utkastet på Niche. Man måste göra det upprepade gånger för att få bort allt. "Löjligt" tänkte jag men fick snabbt ovanan att göra likadant :eek:hmy: (fungerar inte precis efter malning då man skulle ha mest nytta av det)
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,016
Inlägg
150,550
Medlemmar
18,793
Senaste medlemmen
assisttrading
Topp