larjo11
Well-known member
Måste bara kolla med er Emilia-ägare om ni har problem med kanalisering?
Efter extraheringen så ser pucken ganska ofta ut som på bilden.
Har experimenterat en hel del och kommit fram till att det man ska ha mycket kaffe i filterkorgen, så där 21-22 gram. Då måste jag fylla korgen 2 gånger. Först fyller jag korgen så det är råge och tampar lite lätt. Sedan kör jag på lite mer kaffe och tampar rätt hårt. Annars får jag inte dit filterhållaren.
När jag sedan startar pumpen så låter den rätt ansträngd. Extraheringen tar ca 20 sekunder för 2,5 cl. Sedan börja det blonda.
Jag har några funderingar vad som går fel.
1. För högt bryggtryck.
2. För grova hål i spridarfiltret.
3. För små hål i spridarfilterhållaren.
Jag misstänker först o främst att det är för högt bryggtryck. Det kommer inget vatten tillbaka till vattentanken från returslangen från övertrycksventilen. För att kunna justera bryggtrycket måste man väl helst ha en tyckmätare, eller kan man göra det utan?
/Lars
Finns några fler bilder i albumet.
Efter extraheringen så ser pucken ganska ofta ut som på bilden.
Har experimenterat en hel del och kommit fram till att det man ska ha mycket kaffe i filterkorgen, så där 21-22 gram. Då måste jag fylla korgen 2 gånger. Först fyller jag korgen så det är råge och tampar lite lätt. Sedan kör jag på lite mer kaffe och tampar rätt hårt. Annars får jag inte dit filterhållaren.
När jag sedan startar pumpen så låter den rätt ansträngd. Extraheringen tar ca 20 sekunder för 2,5 cl. Sedan börja det blonda.
Jag har några funderingar vad som går fel.
1. För högt bryggtryck.
2. För grova hål i spridarfiltret.
3. För små hål i spridarfilterhållaren.
Jag misstänker först o främst att det är för högt bryggtryck. Det kommer inget vatten tillbaka till vattentanken från returslangen från övertrycksventilen. För att kunna justera bryggtrycket måste man väl helst ha en tyckmätare, eller kan man göra det utan?
/Lars
Finns några fler bilder i albumet.