Molarin klantar sig!

Molarin

Well-known member
Fru och barn åkte upp til frus föräldrar i Stockholms skärgård i onsdags. Själv jobbade jag fram till fredag och lördagen ägnades åt en smärre uppfräschning av hemmets lilltoa. Framåt tiotiden på kvällen känner jag mig klar och sätter mig i bilen för att åka upp till familjen.

Då jag endast ätit en pizza (ost, tomat, lök, skinka, kyckling och pommes. Mmm...) blir jag runt midnatt lite hungrig. Svänger in på Östgötaporten för att hitta något att äta och passar samtidigt på att tanka bilen. När jag väl tankat och går in för att betala märkar jag att plånboken inte ligger i byxfickan som jag trodde att den gjorde. Sätter mig i bilen för att ta den ur jackfickan... Inte där heller!!! Väskan? Nej! Något av alla förvaringsfack i bilen? Nej! På golvet? Nej! Faaan! Åkt 20 mil och har 25 kvar.

Killarna på macken är mycket tillmötesgående och verkar tro på det jag säger. Registrerar det som smitning och tar mina uppgifter. Har jag inte betalat på onsdag så får jag blåljusen efter mig...

Slutet gott, allting gott kan man kanske tycka då? Men... Var fan är plånboken då? Ringer syrran i hopp om att hon är vaken och kan ta sig hem till mig för att se om hon kan hitta den. Hon är hos sina svärfisar 10 mil bort. Jaja... Får ta tag i det i morrn morgon.

Efter att sovit i bilen nån timme i hamnen och promenerat runt lite kommer svärfar med båten och hämtar mig. Ringer en granne som fixar huvudnyckel och han hittar plånboken i soffan...

Fatta vilken panik man känner när man inte har koll på sin plånbok. Massor av kort som ska spärras, körkort ska fixas.... Skönt att slippa.Så här klantig är jag. Hur klantig är du?
 

mårris

Well-known member
det fanns kaffe-pucko ett tag. är den tillbaka? :lol:
(ska vi skramla till dig så du inte behöver gå kaffelös i stan?) :wink:
 

Molarin

Well-known member
Jag har ju frugan här. Hon får göda mig.

Siktet inställt på Coco Vaja i dag. I morgon några till.
 

LL

Well-known member
Själv försnillade jag mina nycklar härom veckan. Och allra värst av allt,,, min enda cykelnyckel satt på och hojjen stod väl fast förankrad i en stolpe utanför jobbet.

Jag letade och letade, gick till både Västtrafiks (jag hade åkt spårvagn dagen då nycklarna försvann) och Polisens hittegodsavdelning, men tji fick jag. Jag ringde dessutom Polisen och frågade hur jag gör om Farbror Blå kommer när jag håller på att bryta loss ( i andras ögon stjäla) min cykel? Inga problem lät de meddela.

Helgen närmade sig med stormsteg och även en fastlåst cykel blir lätt skärrad när den tvingas att övernatta på en bakgata till Avenyn i Göteborg. Så jag engagerade grabbarna på mitt jobb som fick ta med sig vinkelslip för att ta sig igenom mitt finfina bygelgranitlås.

Samma morgon som ingreppet var tänkt att ske, hittade min kära sambo mina nycklar i handskfacket på bilen. Hur de har hamnat där har jag inte den blekaste om...helt oberipligt då jag knappt nyttjar handskfacket i vanliga fall.

Nåväl slutet gott allting gott. Jag gick till cykelaffären för att i nförsakka ett nytt lås med två nycklar till...och kom hem med en helt ny cykel och lås. Hmm..tänk så det kan bli.

:D


:D :D :D :D :D
 

Lars

Well-known member
Jag har själv lyckats med konststycket att slänga bilnycklarna i soptunnan... Behöver jag säga att det tog en stund att hitta dem... Med lite logiskt tänkande kom jag dock fram till att det var det enda stället där de kunde vara.. och javisst! Där låg de mellan några soppåsar! Jag har också lagt ifrån mig plånboken på disken hos Forex när jag skulle växla pengar för ett par år sedan. Som tur var hade någon vänlig själ uppmärksammat detta och lämnat den till personalen, så att jag kunde hämta den nästa dag.
 

Forumstatistik

Trådar
14,210
Inlägg
152,127
Medlemmar
18,995
Senaste medlemmen
CaffeineFiend
Topp