Moccamaster - vatten försvinner

vimpen

New member
Jag har en Moccamaster 53701 som fungerat bra i 3-4 år. Nu har den dock börjat "trolla bort" vatten. Jag fyller en viss mängd vatten i behållaren, men när kaffet väl är klart är volymen kaffe avsevärt mindre än volymen vatten jag hällde i. Normalt brukar ju det hända när man av misstag haft droppstoppet aktiverat och kaffet gömmer sig i filtret, men så är inte fallet här - filtret är fyllt av kaffesump som det ska vara efter en bryggning.

Min enda hypotes är att bryggaren värmer för mycket så att vattnet förångas, är det något problem andra haft? Några andra tankar eller idéer?
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Den logiska förklaringen borde vara att kaffesumpen har sugit åt sig en viss mängd kaffe. Normalt brukar det malda kaffet suga åt sig två gånger sin vikt. Så med 60 gram malt kaffe så försvinner 120 gram vatten.

Kanske är det så att du inte har tänkt på detta tidigare? :)

Att kaffebryggaren skulle kunna förånga bort en märkbar del av kaffet låter ovanligt.
 

Mayhem

Well-known member
Verkar som sagt osannolikt, men är väl bara att prova brygga utan locket över filterhållaren så ser du t
Min enda hypotes är att bryggaren värmer för mycket så att vattnet förångas, är det något problem andra haft? Några andra tankar eller idéer?
Verkar som sagt extremt osannolikt om du inte tydligt både hör och ser att det spottar och fräser där vattnet sprutas ut i filterhållaren.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,655
Inlägg
155,646
Medlemmar
19,353
Senaste medlemmen
Massor
Topp