• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Manometer eller tryckmätare

Hej alla trevliga!

Finns det någon vänlig själ i Stockholm som kan tänka sig att låna ut en manometer? Jag har nyligen skaffat en begagnad Gaggia Classic till ett riktigt bra pris men jag märker att trycket är alldeles för högt och jag skulle vilja justera ner till 8-9 bar. Då jag lever på studentbudget har jag inte möjlighet att köpa en tyvärr. Jag har portafilter med 3/8 gänga men portafilter med inbyggd mätare skulle också funka. Tacksam för all hjälp!
 

Alexhed

Member
Jag justerade själv mitt tryck idag och ett bra/billigt tips för den som inte har möjlighet att låna är att själv tillverka en.
Manometer 139:- på Jula, två sexkantsnipplar med inv gänga för att göra en adapter från större till minde gänga från Hornbach 18:-.DD3041B2-9D3B-42D4-ABA7-B25977AE0C2B.jpg
 
Topp