Mahlkönig EK43 bedragare på Blocket/Marketplace


edvicii

Member
Jag vet inte om detta är rätt forum men jag vill oavsett varna och söka upp människor som möjligen har stött på samma bedragare.

För ungefär tre veckor sedan fick jag upp ögonen för en annons på Blocket, en Mahlkönig EK43 till ett fyndpris! Priset var egentligen för bra för att vara sant men det är inte första gången jag stöter på ett dunder-fynd. Jag tog upp kontakten med personen och fick inte den känslan man får när något inte är som det stämmer. Tvärtom, jag fick djupt förtroende för personen. Vi pratade över telefon och han påstod att han ägde en kaffehandel och fått ett nytt leverantörsavtal där en ny kvarn ingick. Vi pratade i säkert tio minuter om vårt gemensamma kaffeintresse och han var rejält kaffekunnig. Därav fick han även mitt förtroende.

Nu har tiden gått och ingen kvarn har jag sett till. Däremot har jag sedan dess fått syn på fyra likadana annonser på Blocket och Facebook Marketplace med samma kvarn. Jag har till och med gått så långt att kontakta honom vid två tillfällen med ett annat namn och får precis samma historia och tillvägagångssätt presenterad.

Innan jag gör en polisanmälan vill jag varna andra och prova mina möjligheter att få tag på personer som möjligen stött på honom eller till och med blivit bedragen såsom jag.

Väl mött, Edvin :)
 

Wilderwein

Well-known member
Vad heter killen? Lika bra att hänga ut namn så att folk drar öronen åt sig precis innan man swishar. Han skulle ju kunna byta produkt menar jag.
 

edvicii

Member
Vad heter killen? Lika bra att hänga ut namn så att folk drar öronen åt sig precis innan man swishar. Han skulle ju kunna byta produkt menar jag.

Jag vill undvika att hänga ut namn för än så länge är jag inte säker på vem bedragaren är. Däremot har jag kunnat kartlägga tre personer som på ett eller annat sätt har haft en roll i bedrägeriet. Två av dessa personer har koppling till ett och samma företag som precis gått i konkurs, en kaffehandel.

Jag har en ganska tydlig bild av hur det har gått till och vem som ligger bakom det men innan jag gör en polisanmälan vill jag som sagt se om någon annan blivit lurad, då jag tänkte att det kan vara till hjälp vid anmälan.

Dessutom tror jag det finns risk för att han kan ha har lurat många personer på mycket pengar. En kaffekvarn verkar inte vara det det enda han har ute till försäljning till väldigt lågt pris. Jag har även sett honom lägga ut elgitarrer och andra prylar.
 

Forumstatistik

Trådar
14,094
Inlägg
151,215
Medlemmar
18,886
Senaste medlemmen
antonius_rex
Topp