TheYeehawPuppy
Active member
Tjena gänget!
Jag skaffade för några månader sedan en kafferost (från en av er
) och har roat mig med att lära mig en ny pusselbit i kaffenörderiet. Vill dela med mig av mitt lilla projekt för likasinnade, då min frus intresse är minst sagt...svalt 
Det är verkligen ett nytt intresse och något att sätta sig in i – att lära sig om bönor, temperaturer, lyssna efter "first crack", ta tid och hålla koll på när jag rostade bönorna. Jag kom ofta på mig själv under rosten med att glömma skriva ner tiden eller notera skillnader i min rostprofil, för att två veckor senare ha noll koll på vad jag drack.
Jag har varit föräldraledig och har spenderat dotterns naps med att lära mig koda lite bättre. Under den tiden har jag haft ett litet projekt där jag har skapat ett "Roast Information Management"-system, där jag kan fylla i information under rosten och sedan märka min batch med ett ID. Det har varit ett roligt projekt och nu har jag en alfa-version som jag har börjat testa. Bifogar lite bilder, data där är lite blandat mellan påhittad och riktig tillsvidare.
Funktionaliteten är ett inventeringssystem för mina rostade batcher och när de rostades (och kan drickas), en process för själva rosten för att notera "FC", temperaturen i min Gene Cafe samt temperaturinställningar och såklart sluttid. Lite annat kul jag har lekt med är möjligheten att ställa två batcher mot varandra för att kunna svara på frågor som "Hm, denna var inte lika god som förra batchen. Vad var skillnaden mellan dem?". Samt lite andra smågrejer.
Lite kul att få dela och bolla med er, så här är lite frågor
Jag skaffade för några månader sedan en kafferost (från en av er
Det är verkligen ett nytt intresse och något att sätta sig in i – att lära sig om bönor, temperaturer, lyssna efter "first crack", ta tid och hålla koll på när jag rostade bönorna. Jag kom ofta på mig själv under rosten med att glömma skriva ner tiden eller notera skillnader i min rostprofil, för att två veckor senare ha noll koll på vad jag drack.
Jag har varit föräldraledig och har spenderat dotterns naps med att lära mig koda lite bättre. Under den tiden har jag haft ett litet projekt där jag har skapat ett "Roast Information Management"-system, där jag kan fylla i information under rosten och sedan märka min batch med ett ID. Det har varit ett roligt projekt och nu har jag en alfa-version som jag har börjat testa. Bifogar lite bilder, data där är lite blandat mellan påhittad och riktig tillsvidare.
Funktionaliteten är ett inventeringssystem för mina rostade batcher och när de rostades (och kan drickas), en process för själva rosten för att notera "FC", temperaturen i min Gene Cafe samt temperaturinställningar och såklart sluttid. Lite annat kul jag har lekt med är möjligheten att ställa två batcher mot varandra för att kunna svara på frågor som "Hm, denna var inte lika god som förra batchen. Vad var skillnaden mellan dem?". Samt lite andra smågrejer.
Lite kul att få dela och bolla med er, så här är lite frågor
- Är det någon annan som har haft samma utmaning som jag?
- Hur håller ni koll på era rostningar?
- Vad dokumenterar ni?
- Någon som har idéer för vidareutveckling eller lite feedback?
fantastiskt