Har köpt:
• Lelit Elizabeth PL92T V3 https://www.kaffecompagniet.se/103375
• Eureka Mignon Specialitá
• Scarlet espresso - Distributör Grande DUO
• Yolocococa sumplåda rostfritt stål
Lite bakgrund:
Är nybörjare på espresso och detta är min början i espresso-djungeln. Har tittat på espressomaskiner av och till i 2 år. Dricker oftast Cappuccino eller Americano. Tanken är att vi som har någon version Lelit Elizabeth kan dela med sig av kunskap och erfarenheter här. Eller om någon är i färd med att införskaffa maskinen och har frågor kan vända sig hit till denna tråd. Eftersom jag är helt novis så ser jag ingen poäng med att recensera i nuläget. Med det sagt så är jag mer än nöjd så här länge.
Andra maskiner som jag tittat på:
• Breville/Sage Appliances the Dual Boiler
• Breville/Sage Duo temp (det billiga alternativet)
• Profitec Espresso Pro 300
Kaffebönor jag provat:
• Koppars Mellanrost – ekologiska espressobönor https://kafferosterietkoppar.se/kop/espressobonor/koppars-mellanrost-ekologiska-espressobonor/
• Koppars Mörkrost – ekologiska espressobönor
• Lavazza färdigmalt (panik när kvarnen inte hade kommit än.)
Jag använder dessa inställningar just nu för dubbel.
3,1 på malverket, och 10 sekunders malning. Ger 19 gram malt kaffe
6 sek pre-infusion och 27 sekunder totalt (maskinen räknar med pre-infusion i totalen) ger 53-55 gram färdig espresso. Lite i överkant på 2,5 gånger vikten mald kaffe (Tycker det blir godare då). 93 grader (standard). Får kanske bli lite mera experimenterande sen, men detta funkar. Vad kör ni för inställningar? Tips?
Nedan lite bilder håll tillgodo
Tydligen vill bilderna lägga sig
• Lelit Elizabeth PL92T V3 https://www.kaffecompagniet.se/103375
• Eureka Mignon Specialitá
• Scarlet espresso - Distributör Grande DUO
• Yolocococa sumplåda rostfritt stål
Lite bakgrund:
Är nybörjare på espresso och detta är min början i espresso-djungeln. Har tittat på espressomaskiner av och till i 2 år. Dricker oftast Cappuccino eller Americano. Tanken är att vi som har någon version Lelit Elizabeth kan dela med sig av kunskap och erfarenheter här. Eller om någon är i färd med att införskaffa maskinen och har frågor kan vända sig hit till denna tråd. Eftersom jag är helt novis så ser jag ingen poäng med att recensera i nuläget. Med det sagt så är jag mer än nöjd så här länge.
Andra maskiner som jag tittat på:
• Breville/Sage Appliances the Dual Boiler
• Breville/Sage Duo temp (det billiga alternativet)
• Profitec Espresso Pro 300
Kaffebönor jag provat:
• Koppars Mellanrost – ekologiska espressobönor https://kafferosterietkoppar.se/kop/espressobonor/koppars-mellanrost-ekologiska-espressobonor/
• Koppars Mörkrost – ekologiska espressobönor
• Lavazza färdigmalt (panik när kvarnen inte hade kommit än.)
Jag använder dessa inställningar just nu för dubbel.
3,1 på malverket, och 10 sekunders malning. Ger 19 gram malt kaffe
6 sek pre-infusion och 27 sekunder totalt (maskinen räknar med pre-infusion i totalen) ger 53-55 gram färdig espresso. Lite i överkant på 2,5 gånger vikten mald kaffe (Tycker det blir godare då). 93 grader (standard). Får kanske bli lite mera experimenterande sen, men detta funkar. Vad kör ni för inställningar? Tips?
Nedan lite bilder håll tillgodo
Tydligen vill bilderna lägga sig
Bilagor
-
20201117_200908.jpg79.5 KB · Visningar: 38
-
20201117_200921.jpg82 KB · Visningar: 46
-
20201118_164348.jpg45.7 KB · Visningar: 33
-
20201118_164457.jpg54.6 KB · Visningar: 30
-
20201118_164737.jpg51.4 KB · Visningar: 26
-
20201118_164706.jpg66.6 KB · Visningar: 29
-
20201120_152714.jpg39.1 KB · Visningar: 27
-
20201121_104220.jpg90.2 KB · Visningar: 23
-
20201121_195846.jpg57.2 KB · Visningar: 30
-
20201121_200026.jpg41.4 KB · Visningar: 30
-
IMG_20201119_181805_893.jpg61.2 KB · Visningar: 38
Senast ändrad: