Lars


Lars

Well-known member
Hej på er!

Jag heter Lars och bor sedan 10 år tillbaka i Malmö. Jag blev intresserad av esspresso i början av -90 talet genom ett annat stort intresse som är HiFi. Det var nämligen så att ägaren till den HiFi butik där jag brukade hänga brukade bjuda på en espresso när man besökte butiken. Denna framställdes med hjälp av en helt automatisk maskin som malde bönor osv. På den tiden hade jag inte mycket att jämföra med, men som jag minns det så var resultatet ganska bra. I samband med detta skaffade jag mig en mockabryggare. För 6-7 år sedan fick jag en Gaggia Coffé i julklapp. I början körde jag med färdigmalt kaffe och det blev aldrig riktigt bra. Ett par år senare skaffade jag en kvarn (Gaggia MMF) och började experimentera med lite olika kaffesorter. Det är inte förrän det senaste året som jag tycker att jag både lyckas med espresso och mjölkskumning, men nu blir resultatet helt okej. Efterhand som resultatet har blivit bättre har intresset ökat. På inköpslistan står nu en HX maskin och lämplig kvarn.

Jag dricker även mycket kaffe ute på stan och just nu blir det väl mest på Solde, som serverar en utmärkt espresso.

/Lars
 

daggen

Active member
Trevligt, kan verkligen rekommendera en HX!

Vilka märken säljer du? Själv är jag Linnist :wink:a
 

Lars

Well-known member
Jag hänger inte riktigt med i svängarna. Jag säljer inte HiFi, förutom möjligtvis mina egna gamla prylar. För övrigt så är jag en inbiten naimare, så jag kan tyvärr inte prata med dig :wink:
 

daggen

Active member
Hah, måste ha läst lite snabbt...fick för mig att du var hifihandlare.

Hursomhelst, naim funkar inte :wink:
 

Lars

Well-known member
Misstänker att du tillbringat alltför mycket tid hos Takt & Ton... :wink:

Skämt å sido, jag har faktiskt varit en tung linn ägare tidigare och har bland annat kört aktiva isobarikar. Jag har kvar min LP12:a och den låter inte sämre i ett naim system.
 

daggen

Active member
Trevligt, har knappt lyssnat på naim så jag ska inte uttala mig alltför mycket.

Däremot så har jag aldrig handlat något på T&T... det kommer jag nog aldrig att göra heller
 

Lars

Well-known member
Tänkte bara passa på att berätta att det numera står en ECM Giotto Premium och en Macap M4 i köket. Jag fick den i måndags och jag är mycket imponerad av hur lätt det var att både få till kaffet och mjölken nästan direkt. Jag menar naturligtvis inte att det blev perfekt, men förvånansvärt bra.

/Lars
 

zix

Well-known member
grattis, lars!
Har spanat på både anfim, macap och mazzer. Det lutar just nu åt anfim, men vi får väl se. Har ingen direkt brådska.
 

Lars

Well-known member
Tack!

Det jag är mest imponerad av när det gäller kvarnen är att den är så tyst. Jämfört med min gamla plastkvarn (Gaggia MMF), så är det dag och natt. Sedan får man ett grymt kvalitetsintryck. Det är en tung pjäs. Inte mycket plast på den.

Tyvärr befinner jag mig på tjänsteresa, så det blir min sambo som får nöjet att använda prylarna. Så fort jag pratar med henne så får jag höra om hur bra cappucinon blir :x
 

Audionet

Active member
Jag är på jakt efter en kvarn och just MACAP har dykt som intressant kvarn.

Är du nöjd med din fortfarande nu när du har ägt den en liten tid?

För övrigt grattis till dina nyförvärv.
 

Lars

Well-known member
Mycket nöjd hittills! Det finns tydligen en steglös variant av kvarnen, men jag är glad att jag inte köpte den. Jag ställer in den och sen gör jag mindre justeringar vid behov i samband med att jag byter böna. Annars hade jag nog hållt på att skruva hela tiden.

Audionet? Möjligtvis ljudintresserad?
 

Audionet

Active member
Har inte den steglöse markeringar så man vet var man är?

Kollade du något på Mazzer?

Jag har en Isomac idag, jag är inte nöjd :evil:

Det finns ett musik & hifi intresse som är något för stort för att det skall vara ekonomiskt hälsosamt :wink:

Jag använder mig av samma nick på alla forum, lättare att hålla rätt på sig sjäv då. Och som du kanske anar så är jag förtjust i Audionet
 

Lars

Well-known member
Nej, jag kollade aldrig på Mazzer. Det var från början inte meningen att vi skulle köpa en så pass dyr kvarn från början, så jag hade inte forskat så mycket på kvarnar när vi slog till. Det var nog mest tur att det blev så bra!

OT: Va har du för en anläggning, dårå? Säg inte att du sitter och trycker på en Top-of-the-line enhet ;-)
 

Forumstatistik

Trådar
13,981
Inlägg
150,354
Medlemmar
18,754
Senaste medlemmen
Ekofarmen
Topp