HE
Well-known member
Svårt att hitta på en bra rubrik som spänner över själva hantverket. Och förmodligen finns det redan massa trådar som den här, men alla trådar är ju i sig unika ;-)
Det skulle vara trevligt om vi kunde samla lite kunskap om de olika parametrarna i framställandet av espresson. Många har ju kommit så långt att de vet vad som passar dem. Men vi andra som står i startgroparna och försöker skrapa ihop alla inlägg och tips som till slut ska in i maskinen och ut i koppen.
Mycket snack i liten verkstad nu;-)
vad jag är ute efter är.
Jag har hört:
finmalet kaffe
mycket kaffe i korgen
häng dig över hävstången och ta i så du känner blodsmak
tampa hårt
tampa löst
kollat Youtube och ser att hävstången förs ner mjukt och fint
Det här skulle jag gärna vilja reda ut.
Det här är kul! Jag är taggad!
/HE
Det skulle vara trevligt om vi kunde samla lite kunskap om de olika parametrarna i framställandet av espresson. Många har ju kommit så långt att de vet vad som passar dem. Men vi andra som står i startgroparna och försöker skrapa ihop alla inlägg och tips som till slut ska in i maskinen och ut i koppen.
Mycket snack i liten verkstad nu;-)
vad jag är ute efter är.
Jag har hört:
finmalet kaffe
mycket kaffe i korgen
häng dig över hävstången och ta i så du känner blodsmak
tampa hårt
tampa löst
kollat Youtube och ser att hävstången förs ner mjukt och fint
Det här skulle jag gärna vilja reda ut.
Det här är kul! Jag är taggad!
/HE