Kvarn sökes till min La Pavoni Pro

Broeli

Member
Jag har just köpt mig en beg. La Pavoni Pro, som jag förresten inte har en blekaste aning om hur jag ska angripa. Men, den kommer ju först om 14 dagar så jag får väl läsa på.
Till den maskin behöver jag en kvarn och därför så undrar jag var ni har att erbjuda. Jag har relativt smal budget men allting är av intresse.
Tack på förhand
Martin
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Pavoni har ju kvarnar av egen tillverkning. Hur de är vet jag inte riktigt; sök på forumet!

Annars är väl den allmänna uppfattningen här att Rancilio Rocky är en bra kvarn. Minimoka, Anfim, Mazzer (de senare återfinnes i det dyrare segmentet dock) finns det också en del av. Du får nig räkna med iaf 2,5k för en vettig kvarn.

Det finns spaltkilometer (trådkilometer?) skrivet och debatterat här i forumet om detta. Här och här är två exempel.

Lycka till och välkommen till forumet ! :)

//Stefan
 

Broeli

Member
Emottar tacksamt erfarenheter från någon med min maskin, som malt kaffe till just den modellen. Som du skriver finns det trådkilometer med mer eller mindre upplyst tyckande om enskilda kvarnar. Det var precis därför jag startade en tråd. Jag har sökt och läst och sökt och läst och bara blivit mer förvirrad. Många som uttalar sig gör det utifrån erfarenhet av en enda kvarn, och med en lätt ångest för att det säkert finns någon ännu dyrare (=bättre?) kvarn som någon annan kan slå dem på fingrarna med...

Att det finns flera märken har jag också lagt märke till, inget nytt där.

Vad är en vettig kvarn? Är det minimimåttet för att inte kaffet ska smaka bränd plast? Hur mycket sämre smakar kaffet från en kvarn som t ex bara kostade 1,5K? 2K? Förhållandet smak-pris brukar ju inte vara linjärt.

Slutligen, jag ställer frågan i köp&säljtråden eftersom jag hoppas att någon som har en kvarn, men önskar sälja den, ska höra av sig. Det är liksom det finstilta.


PS: Idag frågade jag ett Electroluxbutiksbiträde om kvarnar. Svaret var: Jag skulle ta den dyraste eller den näst dyraste. Här är två av de näst dyraste. Skillnaden är att den ena är italiensk (Gaggia) och den andra är spansk... Goddag Yxskaft!
 

Large

Well-known member
Alltså, jag tror inte skillnaden på resultatet i pf-filtret är avgrundsvid mellan olika kompetenta kvarnar även om den existerar. Frågan är bara om det är värt pengarna.
Här hittar du HomeBaristas Titan Grinder Project, ett test av kvarnar som verkligen spelar i olika divisioner.

http://www.home-barista.com/forums/titan-grinder-project-can-it-beat-mazzer-robur-t4499.html

Skillnaderna är ofta små även om en van espressodrickare med bra smaksinne kan känna nyansskilnader.

Trevlig läsning.
 

TMC

Active member
Jag köpte en LaPavonikvarn till min "Påfågel" och den är jag mycket mycket nöjd med!

Lycka till!
 

mikaelk

Member
Förmodligen lite sent nu, men jag köpte en La Scala MC4 (steglös, doserless) till min La Pavoni Europiccola och den fungerar riktigt bra. Det bör inte vara någon skillnad i kvarnkrav mellan pro och euro.


Hoppas det gått bra!
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,469
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp