Kvarn på önskelistan

miafia

New member
Snart är det jul!

Från att inte ha varit så där jätteförtjust i kaffe har jag det senaste ett och ett halvt året blivit ganska förtjust i latte. Detta bidrog till införskaffande av en espressomaskin förra hösten.

Det blev en högst billig variant (begagnad Krups kombinationsmaskin med vanlig brygg) mest för att känna lite på hur det skulle vara att fixa sin egen latte samt hur ofta man verkligen skulle använda den. Kan väl inte säga att den går varm varje dag, men i alla fall flera gånger i veckan. Och resultatet är helt ok om man jämför med vanligt bryggkaffe. :)

Vi vill ju så klart uppgradera oss. Nytt hus nästa år, och till nya köket givetvis en ny espressomaskin. Fördelar med helatumatiskt?! Eller tappar man hela grejen då?

Vi kan inte riktigt bestämma oss. Det lutar nog mer åt en snygg "manuell" Asasco dream alt FracisFracis. Förslag på andra som är så betydligt mycket bättre så att vi ska strunta i retrodesingen?!

Eftersom det lutar åt en manuell behöver vi en kvarn. Börjar bli jobbigt att springa till NK och handla små mängder nymalet kaffe hela tiden. Tips på en bra (och gärna snygg) kvarn man kan önska sig i julklapp?? Prismässigt är väl 2000 kr rätt lagom +/- 1000 kr.
 

Ernst

Well-known member
Jag hade en Minimoka M-203. Den tyckte jag var jättebra. Den är lagom trevlig att se på också. Men den snyggaste kvarnen i det prissegmentet är Quick Mill Apollo.

PS1: Om ni ändå har tänkt köpa en Ascasomaskin så är det kanske snyggare att köpa maskin+kvarn-paket på Kaffemaskinen.se så sparar ni typ 1500:-.

PS2: Men om ni ändå ska köpa ett maskin+kvarn-paket så tror jag att de flesta hellre rekommenderar Rancilios paket med Silvia och Rocky. Det är en jättebra kombination.

Hoppas tomten hittar. ;)
 

lupoo

Well-known member
Kan inte annat än hålla med Ernst och då speciellt PS2.

När det gäller FracisFracis så är det mycket design men även en maskin det går att göra bra kaffe på (började min espressoresa med en sån och har nu två...). Tycker själv att Silvian är ett bättre första val om man nu skall prioritera kaffet före design.

Hel eller halvautomat? Ja svaret på den frågan får man försöka tänka till på själv. Vill jag stå och (s)labba med malningsgrader /distribution /tempsurfning / tampningsteknik etc etc för att få mig en god kopp kaffe eller trycka på knapp? För mig är svart självklart (dock inte för resten av familjen), att ha full kontroll (eller ingen koll alls) över processen från böna till kopp är hur kul som helst (nästan alla dagar i veckan).
 

Buffeln

Well-known member
Gör ett besök på kaffemaskinen. Där finns både automatiska och manuella maskiner + mycket kunskap. Då får ni bra koll på alternativen.
 

Forumstatistik

Trådar
14,494
Inlägg
154,279
Medlemmar
19,230
Senaste medlemmen
britta
Topp