Kopi

Jonken

Well-known member
Moderator

Någon som blir sugen? :cool:

Har gjort ett försök att härma, sesamfrö tog över helt men tack vare allt smör, salt och socker smakar det inte så beskt som man kunde tro.
Från att dricka kaffe i området vet jag att det går att få oväntat bra resultat med liknande teknik. Nästa gång ska jag prova att rosta mer som vanligt och fokusera på den svarta karamellen, likt:

 

basiecally

Well-known member

Någon som blir sugen? :cool:

Har gjort ett försök att härma, sesamfrö tog över helt men tack vare allt smör, salt och socker smakar det inte så beskt som man kunde tro.
Från att dricka kaffe i området vet jag att det går att få oväntat bra resultat med liknande teknik. Nästa gång ska jag prova att rosta mer som vanligt och fokusera på den svarta karamellen, likt:

Oj! Som nån slags bränd kaffe-karamell? Hur maler man det utan att limma igen kvarnen som ett pepparkakshus...?
 

Jonken

Well-known member
Moderator
På egen risk :cool:

Jag provade med mortel först, men det var svårt att få det fint nog. En handkvarn fick offra sig, lätt att göra ren tack och lov. Blev inte klister, men särskilt sesam var ingen höjdare att ha rester av i kvarnen.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
15,028
Inlägg
158,440
Medlemmar
19,620
Senaste medlemmen
MaximusFred
Topp