kokkaffe

vargen

Member
Tänkte byte ifrån pulverkaffe till kokkaffe för frilufts bruk.
Några bra tips för hur jag ska få ett bra resultat??

Danne
 

Bengan

Well-known member
Kokkaffe är svårslaget i fjällstugan!

Undrar du hur man gör i allmänhet eller vill du har tips på hur det blir extra gott? Så här gör vi i alla fall. Mät upp vatten med en kaffekopp. Dosera ett rågat mått kokkaffe per kopp. Koka upp och ta av plattan, låt det inte stå och koka nån längre tid. Ställ pannan på sidan och låt kaffesumpen sjunka i typ 5 minuter. Nu är det klart att servera. Ev kan man få slå tillbaks det första man häller upp i pannan om det kommer mycket sump. Lite sump får man räkna med att det följer med i koppen men det är inget som stör tycker jag. Kaffet är ju tokhett när man slår upp det i koppen och sumpen sjunker medan kaffet får dricktemperatur. Tycker man sumpen är äckligt låter man bli att dricka den sista slatten men jag tycker det är gott att tugga lite på kaffekornen.
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,469
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp