Kahls äger "Barista Jam"

majkeloak

Well-known member
ja, detta är ju så absurt och sjukt.

jag har reagerat vid ett flertal gånger att företag i stor utsträckning sätter ett "tm" efter sin reklamslogan, och i många fall är dessa slogans en helt vanlig mening i det svenska språket.

Jag undrade då hur man kan göra en mening till ett trademark och vilken effekt det skulle få på andra som råkar säga denna mening.

Kommer dock inte på något exempel på rak arm.

/Mikael
 

te02pst

Well-known member
Blir extremt irriterad på Kahls, kommer härmed bojkotta hela kedjan. Dessvärre om inte de hade gjort så hade någon annan hunnit före.
 

treefinger

Well-known member
Herregud, hur tänker Kahls.[ironi] Det här blir nog bra marknadsföring för rosteriet.[/ironi] Varför inte satsa lite pengar på att köpa in kvalitétskaffe istället?
 

kaleii

Well-known member
Vi får helt enkelt börja kalla det för kaffesyltning från och med nu :O

Nä, men allvarligt... Att varumärkesskydda något så abstrakt som en sammankomst känns ju helt befängt. Visst, det är väl en sak om de vill registrera domännamnet baristajam.se (den finns och går till kahls.se), men en annan att förbjuda någon att kalla sin träff för något sånt. Särskilt när det inte ens är till ekonomisk förlust för dem.

Sorgligt.
 

majkeloak

Well-known member
tror ni att man får kalla träffen för baristajam ifall man uteslutande använder sig av bönor ur Kahls sortiment.

/Mikael
 

Pac

Maskindoktorn
I grund och botten är det inte Kahls kaffe/A Berg som gjort bort sig, det är PRV.

"Enligt PRV används inte uttrycket Barista Jam i det engelska språket vilket gör att A Berg Kaffeimport kan fortsätta att använda varumärket"
Lustigt att PRV godkände det. De brukar vara väldigt nogranna men här har de definitivt gjort bort sig. :(.

Det känns som om PRV behöver uppdateras innan de ger bort varenda uttryck vi har i vår hobby. Skulle vi inte kunna bjuda in dem på ett Barista Jam och visa dem vad vi håller på med och ge dem en kraschkurs i vårat "språk"?:)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Dra åt helvete vad patetiskt! Då vet i alla fall jag hur mycket jag kommer att köpa, beställa och rekommendera handel med Kahls. Om de inte lägger ner det där.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Så patetiskt. Kahls ligger på oerhört minus, om de fortsätter på den inslagna vägen så lär det inte bidra till god kritik och rekommendationer från forummedlemmarna direkt.

Den som tog emot brevet kan ju svara med en fråga om de verkligen tänker fortsätta bråka om namnet, och länka till tråden här? Vill de fortsätta bråka så är det bäl bara att kalla det för något annat och sätta hårt mot hårt, i fråga om hur man rekommenderar Kahls eller inte i framtiden.
 

wesaft

Well-known member
De har väl någon jurist som försöker göra någon nytta för sin lön, fast det blir nog mest motsatt effekt.

Nu ska jag ha ett Barista Jam, stäm mig.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,655
Inlägg
155,650
Medlemmar
19,353
Senaste medlemmen
Massor
Topp