MagnusNilsson
Member
Kaffebönor så det flödar över i koppen?
HEJ glada kaffe galningar!
detta är mitt första inlägg på denna siten, men jag har skummat för bi här många gånger förut.
Inspirerande att läsa om olika erfarenheter och smak.
jag har ett problem som jag tror att någon här kan ge mig ett kvalificerat svar på. det är nämligen så att jag får massor av kaffepartiklar i botten på koppen när jag gör espresso (för övrigt, det ända jag brygger) och det smakar fruktansvärt. vilket leder till att jag endast kan dricka halva koppen sedan får jag hälla ut resten. det blir dessutom en svart kant längsmed skumkanten överst i koppen när det har får stå.
Vad är felet?
min egen gissning är att min kvarn mal så pass ojämnt att den krossar kaffebönorna till micro små partiklar respektive lite grövre än espresso malning.
eller kan det möjligen vara fel på filterkorgen, fast den är helt ny?
Det måste finnas fler som råkat ut för detta fenomen?
Så här ser det ut. Här har jag ändå hält ut cirka halften av kaffebönorna som fanns kvar i botten.
Detta ser rätt jävligt ut, smaken var inte bättre.
Nu har jag provat med en annan kaffekvarn.
Resultatet blev så här:
Här är minst antal små partiklar hittills men lite fler stora. Kan det bli bättre än så här?
I denna tråden får ni gärna lägga upp bilder på hur det ser ut i botten på era urdrukna espresso koppar.
HEJ glada kaffe galningar!
detta är mitt första inlägg på denna siten, men jag har skummat för bi här många gånger förut.
Inspirerande att läsa om olika erfarenheter och smak.
jag har ett problem som jag tror att någon här kan ge mig ett kvalificerat svar på. det är nämligen så att jag får massor av kaffepartiklar i botten på koppen när jag gör espresso (för övrigt, det ända jag brygger) och det smakar fruktansvärt. vilket leder till att jag endast kan dricka halva koppen sedan får jag hälla ut resten. det blir dessutom en svart kant längsmed skumkanten överst i koppen när det har får stå.
Vad är felet?
min egen gissning är att min kvarn mal så pass ojämnt att den krossar kaffebönorna till micro små partiklar respektive lite grövre än espresso malning.
eller kan det möjligen vara fel på filterkorgen, fast den är helt ny?
Det måste finnas fler som råkat ut för detta fenomen?
Så här ser det ut. Här har jag ändå hält ut cirka halften av kaffebönorna som fanns kvar i botten.
Detta ser rätt jävligt ut, smaken var inte bättre.
Nu har jag provat med en annan kaffekvarn.
Resultatet blev så här:
Här är minst antal små partiklar hittills men lite fler stora. Kan det bli bättre än så här?
I denna tråden får ni gärna lägga upp bilder på hur det ser ut i botten på era urdrukna espresso koppar.