Hej , är det någon som har en Sage kvarn och att det vid malningen, med vissa bönor fastnar,
det som händer då är att man måste öppna och rensa kvarnen, kan det vara på grung av gamla
bönor ?
Tar det helt stopp i kvarnen så den inte maler alls? Det kan vara så att bönorna är för hårda för kvarnen. Ljust rostade bönor är hårdare jämfört med mörkare rostningar.
Något du kan testa är att starta upp kvarnen så att den maler. Sedan hälla ner de hårda bönorna lagom sakta så att kvarnen inte får för mycket motstånd på en gång.
Normalt går det bra, med en viss typ av blandningar tar det stopp, jag har normalt en malningsgrad redan justerad till espresso, om jag häller det sakta med kvarnen igång så går det bra. Jag börjar att tvivla på om det var en bra köp med en Sage?
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.