Kaféer i Köpenhamn, tips?


Illern

Member
Hejsan,
kommer vara i Köpenhamn i helgen. Någon som har några mer eller mindre uppdaterade tips på kaféer värda besöket (eller kaffebutiker för den delen).
 

Illern

Member
Tack för tipsen. Missade tyvärr Risteriet med 5 minuter men dricker en god kopp på Democrati coffee just nu och tänkte klämma ett till på tillbakavägen.
 

Satyricon

Well-known member
Man bör ju inte missa Danmarks äldsta konditori, La Glace. När kursen var som sämst för ett par år sen fick man som svensk punga ut med 150 SEK för en kopp kaffe och bakelse, men det var det värt.

http://laglace.dk
 

stipok

Well-known member
Vilka bra tips!

Jag kommer vara där nästa vecka och ska försöka pricka av några ställen!

Risteriet och coffee collective har jag testat tidigare men de andra var nya bekantskaper. Vilken profil har democratic om ni jämför? Rostar de sitt kaffe mer åt det mörkrostade hållet eller mer åt det syrliga hållet?
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Risteriet och coffee collective har jag testat tidigare men de andra var nya bekantskaper. Vilken profil har democratic om ni jämför? Rostar de sitt kaffe mer åt det mörkrostade hållet eller mer åt det syrliga hållet?

Democratic Coffee använder bönor från Koppi i Helsingborg. Så åt det syrligare hållet, som The Coffee Collective.
 

stipok

Well-known member
Tack för inputen!

Trots ambitionerna blev det bara ett besök på kent när jag var nere. Mycket trevligt och avslappnat cafe med gott kaffe i chemexen!

Coffee collective i torvehallerne såg sjukt trevliga ut även om jag inte hade möjlighet att stanna.
 

tnordl

Well-known member
Är på KENT nu och fick en dubbel espresso. Hade ganska höga förväntningar men den var inge vidare nästan ingen creama kändes inte färsk. När jag frågade om bönorna sa hon latinamerika men viste inte närmare var. Men stället hade go stil. Något som har en annan rekommendation?
 
Senast ändrad:

tnordl

Well-known member
Testade coffee collective I torvehallerna. De hade tre olika sorter att välja mellan för espresso. Valde en ljus rostad. Helt fantastiskt. Nu är jag en belåten gutt
 

awol

Well-known member
CC i Torvehallerna var min favorit också vid senaste besöket i Köpenhamn. Kommer inte ihåg så många andra ställen, men det fanns en kaffebar på Gammel Kongevej som gjorde riktigt fin espresso också. Efter lite googlande så tror jag att det kan ha varit Coffee First på Gammel Kongevej 1.
 

henrik82

Well-known member
Det ända som jag tycker va bra med KENT är att jag fick brygga kaffe till henne bakom disken och hon tyckte att jag gjorde ett bra jobb :) Coffee collective I torvehallerna är ju het fantastiska bra service och kunskap om vad dem servera, deras andra ställen ska också vara väldigt bra men han inte med dem i somras.
 

hne

Well-known member
Var nyligen i Köpenhamn och kan förutom coffee collective rekommendera Coffee First (vid Scandic och Tycho Brahe-observatoriet) samt Forloren Espresso halvannat kvarter nordost om Kongens Nytorv.
 

bauta

Well-known member
Bor precis vid kafferiet.dk på esplanaden och de har helgens bästa espresso, så här långt

Skickat från min SGP771 via Tapatalk
 

Liam

New member
https://oppna.info/extension/m4a beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av FileExt-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.
 
Senast ändrad:

Satyricon

Well-known member
Vårt mål vid en flyttstädning i Stockholm är att kunderna ska bli mer än nöjda. Vi vet hur jobbigt det är med en flytt, och att städningen är det sista man vill tänka på www.flyttstädningistockholm.nu/ . Alla hemmets ytor, både inuti och utanpå, rengörs noggrant, vi hoppar inte över något utan ser till att det blir helt fläckfritt. I och med att vi är erfarna och trivs med vårt jobb så kan vi göra det både snabbt och effektivt, något som reflekteras i flyttstädning pris Stockholm.

Skitbra.
Vet du nåt bra kafé i Köpenhamn?
 

Eightfiftysix

Well-known member
Ser att det inte är ny aktivitet här, men vill tipsa om det här stället i Köpenhamn:

https://socialbrew.dk/

Inte riktigt ett café, mer av en kaffehandlare/grossist/showroom som även har några platser för folk som vill sitta och dricka kaffe.

Fantastiskt trevliga ägare. Pratade med ena snubben där i säkert två timmar om kaffeindustrin, hans erfarenheter mm mm. För mig som knappt kunde ett skit om kaffe då, men jag är alltid intresserad av intressanta människor. Och otroligt gott kaffe då, förstås.
 

Forumstatistik

Trådar
14,010
Inlägg
150,536
Medlemmar
18,788
Senaste medlemmen
Ollemolin
Topp