Köpråd espressomaskin


Jonken

Well-known member
Hej
Söker tips på espressomaskin mellan 3000-5000:-
Vill inte ha inbyggd kvarn.
Smeg, Sage?

Undvik Smeg. Sage gör några bättre maskiner över din prisklass men de andra lär inte vara så mycket att ha.

Det överlägset mest prisvärda för de pengarna tycker jag är https://www.cafelatstore.com/products/robot-espresso-maker och en https://brewtool.co.uk/products/bellman-stovetop-steamer om man vill ha riktigt bra ånga också.

Annars är det i stort sett Rancilio Silvia och Gaggia Classic 2019 som är stalltipsen, även om de inte är utan svagheter.
 
Vilken skulle du välja av dessa
Gaggia classic pro
Rancilio Silva
Sage The Duo Temp pro

Tyvärr är Gaggia och Rancilio inte så snygg design på.
 

Jonken

Well-known member
Du kan lika gärna köra med nespresso istället för Sage The Duo Temp pro.

För riktig espresso vinner Silvia på hållbarhet och skumförmåga, medan Classic är lite enklare att hantera.
 

Jonken

Well-known member
Vågar man köpa en begagnad Silva eller Classic?

Ja. Silvia är ett säkrare val men Classic är betydligt billigare och hittar du en välskött maskin tillverkad innan 2015 för under tusenlappen är det ett bra köp.

Graefs kvarnar är ok, finns flera bra budgetval inkl. Gaggia MDF, Rancilio Rocky och Ascaso i-1 (undvik Isomac!)
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Hej! Vill inte kapa tråden här men har tittat mycket på den här: https://www.espressogear.com/sv/col...cts/sage-the-barista-express-espresso-machine. Jag har idag en mer basic från Delonghi men min gamla barista inom mig gråter lite när den är så enkel och inte ger superkul kaffe. Hört mycket bra om Sage. Någon som har några tankar här?

För det priset skulle jag rekommendera en Nuova Simonelli Oscar II som är toppen. Helst vill man installera en OPV dock, finns som tillval här:
https://www.elektros.it/se/en/oscar_II_nuova-Simonelli/oscar-II-black.html
https://www.elektros.it/se/en/installazione_kit_opv_OSCAR-ii.html (inte i lagret för tillfället - kanske har med covid att göra? kan vara värt att skicka ett mail och fråga när de förväntar nya)

Sage/Brevilles dubbelkokare har fått en del lovord för att det går att brygga Slayer-liknande kaffe genom att leka med pre-infusion eller hetvattentappen. Har bara klämt på de i butik men instegsmodellerna inger inte mycket förtroende i jämförelse, skulle inte satsa på en sådan. "Large" på forumet har däremot skrivit flera positiva inlägg om den som du kan söka efter.

https://bagarenochkocken.se/kaffe/espressomaskiner/sage-espressomaskin-bes-920/ (tyvärr lite dyrare än vad den varit och finns inte heller i lager någonstans..)
 

Forumstatistik

Trådar
13,951
Inlägg
150,149
Medlemmar
18,730
Senaste medlemmen
Erik
Topp