Isomac tea som inte värmer

Jag har en Isomac Tea som slutat fungera. Den värmer inte och trycket går inte upp. Pumpen funkar och jag är ganska säker på att värmaren i sig funkar. Röda Power lampan lyser men varken den Röda värmarlampan eller den Gröna klarlampan lyser. Jag har testat alla lampor och de funkar var och en för sig. Jag tror inte pressostaten är sönder då jag försökt koppla förbi den. Kvar är att controlboxen kan vara sönder och kanske då trafon. Någon som har tips hur jag testar / mäter det eller har andra tips?
 
Efter mycket felsökning och användandet av att mäta resistansen kom jag fram till att det inte är transformatorn, värmaren eller reläerna utan att maskinen har en thermal fuse som gått. Vi hade maskinen ute under en fest och sannolikt blev det för varmt då. Däremot hittar jag inte var man köper en sådan i Sverige. Någon som har ett förslag var jag kan leta? Tittade på kaffegrossisten mfl men hittar inte. Är som en ståltrådsbit med en något som ser ut som en resistor i mitten.

Den ser ut så här. https://www.chriscoffee.com/products/isomac-thermal-fuse
 
Senast ändrad:
Fick även svar från Stefanos espress care i Oregon. Man ska inte köra 184 grader utan 169, alternativt köpa den återställningsbara varianten som Stefano rekommenderar nedan.

Hello and thanks for contacting Stefano's espresso care,

shipping your your are should start at around $18-20.00

almost absurd to know that parts made in Italy we ship almost every shipping days products back to EU and Scandinavia countries.

The thermal cut-off we sell is 169C,

Isomac originally was using 184C which was too high and the Heating Element always burned before even tripping.

The one we suggest is the newer version that eventually Isomac started to install for the US market and eventually on all them (doesn't matter for the voltage since they are based on amperage and related temperature)

436046

Of course the other consideration is that, no matter which one they are a "safety" device that not always are intervening fast enough to prevent an Heating Element to burn anyway,

sincerely

Stefano
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Jag har bara råkat ut för att termosäkringen på min gamla Rancilio Silvia löste ut. Men den är av den återställningsbara varianten. Så var ju smidigt att fixa.

Hoppas att det löser sig med en ny säkring. Vilken beställer du?
 
Då är det lite lättare förstås. Det tog en herrans tid att hitta felet till att börja med. Den återställningsbara ser ut att vara gängad och jag vet inte var jag ska sätta den i så fall. Det blev denna till slut, dvs lite lägre temperatur.

 

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp