Isomac Super Giada lägger av när trycket når 6 bar...


elvirasm

New member
Hej,

Ny i kaffemaskins-världen, men redan blivit hjälpt av många av inläggen här på forumet. Tack för det!

Har en begagnad Isomac Super Giada som funkat bra av och till sedan jag köpte den för tre år sedan. Det senaste året har jag fått problem att få upp trycket och kunna brygga en espresso i över 6-8 bar utan att maskinen "lägger av" efter ca 1 sekund (trycket går ner till 0 bar, det känns som att den dör?). När det hänt går det inte ens att få vatten att rinna genom brygghuset även om jag tar bort kaffefiltret med kaffe. Om jag stänger av den och låter den vila lite "fungerar" den igen, dvs det går att göra en kaffe om jag packar löst och har lite kaffe, inte pressar upp den till mer än 6-8 bar.

Någon mer erfarenhet av detta?

Funderar på om det blir värre efter varje rengöring av brygghuset, så har provat att experimentera med att skruva på muttern i brygghuset mer eller mindre, märker ingen skillnad. (Har den vita gummiploppen längst upp på fjädern som sitter upp i brygghuset pga läst här på forumet att den ska sitta så, hoppas det är rätt.)

Tacksam för tips och råd!
 

basiecally

Well-known member
Slutar pumpen jobba när maskinen ”dör”? Kan kanske vara att vibrationspumpen är slut. Överhettar när den stöter på motstånd och funkar sen igen när den fått svalna lite.
 

elvirasm

New member
Tack för input @Jonken och @basiecally!

Det är lite utanför min kompetens att bedöma, men det låter rimligt att det är pumpen. Det kommer ju inget vatten. Filmade, denna gången höll den ovanligt länge men ni kan se vad som händer sedan. Är det pumpen?

Skulle ni säga att det bara är att köpa en EX5, youtube:a och montera, även för en nybörjare?
 

Bilagor

  • video-1659530283.mp4
    2.6 MB · Visningar: 0

basiecally

Well-known member
Ja, det är pumpen som lägger av. Maskinen slutar brumma och det slutar komma vatten. Vibrationspumpar är fiffiga konstruktioner men där de faller till föga är hållbarhet och ljudnivå. Men det är ett väldigt billigt alternativ för att kunna jobba upp höga tryck med något lägre flöden.
 

elvirasm

New member
Jag provar att byta pump. Alltid trevligt när det (kanske inte) behöver bli en så kostsam lösning. Toppen blogginlägg där också. Tack för hjälpen!
 

Forumstatistik

Trådar
14,013
Inlägg
150,539
Medlemmar
18,791
Senaste medlemmen
Newman
Topp