Isomac Mondiale värmer inte

basiecally

Well-known member
Hej!

Min jakt på en E61maskin resulterade i en Isomac Mondiale! Säljaren hade inte använt den på ett par månader och var öppen med att den hade ett par problem. Det ena var att oftast när man startar den så kör den startsekvensen med att pumpen fyller kokaren och värmer (ca 1,5min) men när sen pumpen stannar så stängs även värmeelementet av och maskinen bygger inte ångtryck. Det han då gjorde var att knuffa till den lite eller rucka på den och så startade värmeelementet.

Det andra felet visade sig vara att ångrörets vippventil hade härdade och trasiga oringar i sig. Det tror jag att jag har åtgärdat nu.

Jag har lyckats med förra ägarens manöver en gång nu, av många försök. Min tanke var att det nog var nåt glapp i kontakt men jag har känt och ruckat på alla anslutningar och mätt över alla anslutningar jag kommer åt och kan inte hitta några brott. Säkringen är hel och pressostaten leder ström över polerna. Blir inte klok på det. Finns det någon komponent som kan fela på det här sättet typiskt och som kan lösa sig genom milt våld så som förre ägarens ruckningsmanöver? Någon han hade pratat med hade funderat på en solenoid som kanske pajat. Har aldrig ägt en pumpdriven maskin förut så vet inte var den sitter. Dock är jag mekaniskt sinnad och lär mig fort så uppskattar all hjälp jag kan få med att lösa den här på egen hand!
Även om detta verkar vara en relativt ovanlig maskin så tror jag den liknar Isomac Tea invändigt? Eller det kanske är en dubbelkokarmaskin? Min ska vara av värmeväxlartyp iaf.


Allt gott!

F44ACA02-31FA-4275-8520-3914C290E4A9.jpg
 
Topp