Säljes Intressekoll: Grind-by-weight-moddad Mazzer Major med SSP Red Speed

Till salu

magnusn

Active member
Hej!

Jag funderar på att byta espressokvarn och gör en intressekoll av försäljning av min nuvarande.
IMG_3929.jpeg

IMG_3930.jpeg

Kvarnen började sitt liv som en Mazzer Major Automatic (alltså versionen med en doser), men jag har moddat den rätt så rejält sedan dess. Jag har designat och satt in en controller, lastcell och portafilterhållare för att kunna mala gravimetriskt (grind-by-weight). Kvarnen styrs av en rotary encoder på sidan, ovanför den ordinarie brytaren och har en skärm ovanpå tratten. Vidare har jag bytt malskivorna till SSP Red speed med espresso-geometri. Dessa har kört i storleksordningen 10 kg kaffe, och har alltså mycket gott om livslängd kvar.

Controllern är open source och finns på https://github.com/magnusnordlander/fifty-fifty tillsammans med mer information om elektroniken. När man maler för espresso (vilket är vad kvarnen är gjord för) träffar kvarnen normalt målvikten med +-0.1g. Kvarnen mal normalt sett ca 4g per sekund, så det är en snabb kvarn.

Skickar med både den lilla hoppern som jag har på bilden, den stora, ursprungliga hoppern som rymmer galet mycket, den lilla doseringsburken bredvid på bilderna (utmärkt storlek att purgea i), en lämplig doseringsring för 58mm portafilter, och underlägget. Skickar även med två nya kullager (SKF 6204-2RS) för kvarnen. Jag har inte haft några problem med de kullagren som är i kvarnen, men jag har inte tagit isär motorn och kollat dem, så jag köpte nya för att kunna byta om jag tar isär den.

Några caveats:

* Det här är ett hemmabygge, inte en färdig produkt, och säljes i befintligt skick. Det kan uppstå problem som du inte kan lösa om du inte är händig med såväl skruvmejseln som multimetern och Arduino-programmering. Det finns en USB-port på undersidan för att kunna uppgradera controllern med ny firmware, du kan behöva använda den.
* Det är en espressokvarn, saker är ivägen för att kunna mala för brygg smidigt, och malskivorna är gjorda för espresso.
* Kvarnen är inte lämplig för enkeldosering. Det är flera gram retention i den, så du kommer vilja purga både varje dag, och om du byter bönor.
* Kvarnen skickas inte, utan hämtas i Huddinge.

Jag tänker mig 10 000 kr för den.
 

Wilderwein

Well-known member
Vill bara säga att det är ett riktigt coolt bygge. För den som inte vet kostar ssp skivorna ca 4000 kr och klarar ca 5000 kg. Så det finns mkt kvar på dom.
 

magnusn

Active member
Tack! Har varit ett riktigt kul projekt. Kan f.ö. även överväga någon typ av byte till en Eureka Atom Specialty 75 (den kvarnen jag funderar på att byta till), ev. med pengar emellan åt något håll beroende på skick och konfiguration.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,666
Inlägg
155,714
Medlemmar
19,363
Senaste medlemmen
IsseBisse
Topp