Inget tryck i vår Sage Espressomaskin


Elisabeth

New member
Hej! Jag är ny här och hoppas att jag kommit rätt med min fråga. Har en Sage Espressomaskin som fungerat klanderfritt fram till nu. Problem: det blir inget tryck när maskinen ska brygga kaffet. Vattnet verkar gå baklänges till avrinningen istället. Ångan för mjölkskummaren fungerar dock bra. Någon som haft samma problem och löst det hela på egen hand och kan berätta hur?? Vore sååå tacksam för hjälp!3C2746C3-9591-4BCA-B293-6199CCFC1342.jpeg
 

Jonken

Well-known member
Tippar på att du har problem med kalk (eller värre) i en av dina två solenoid-ventiler. Det första att prova är att avkalka (använd gärna ättika).

Annars kan det bli en del pyssel med att få ut och rengöra ventilerna.

Här ser du hur vattnet kan ta sig till droppbrickan:

Det kan också vara problem med OPVn och pumpen. Om man vågar köra maskinen utan baksidan på kanske man kan se hur vattnet flödar, eventuellt med en gnutta karamellfärg om det behövs.
 

Elisabeth

New member
Tippar på att du har problem med kalk (eller värre) i en av dina två solenoid-ventiler. Det första att prova är att avkalka (använd gärna ättika).

Annars kan det bli en del pyssel med att få ut och rengöra ventilerna.

Här ser du hur vattnet kan ta sig till droppbrickan:

Det kan också vara problem med OPVn och pumpen. Om man vågar köra maskinen utan baksidan på kanske man kan se hur vattnet flödar, eventuellt med en gnutta karamellfärg om det behövs.
Tack för grundligt tips! Uppskattas och ska testas!
 

basiecally

Well-known member
Min far, elinstallatören och medicintekninkers, eviga mantra: "Alltid en hand i byxfickan när du jobbar med 230V!" Extra viktigt när det är vatten inblandat.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,164
Inlägg
151,765
Medlemmar
18,956
Senaste medlemmen
Magnus T
Topp