HX med fyraliterskokare!

Cheffalo

Hedersmedlem
Så. Jag har funderat på att ta steget till fast vattenanslutning. Vill någon ha en traktor med fyraliterskokare så säg till. Promac Club/S. Jag behöver nog inte säga att den är mycket välskött :wink:
Bild på den finns i mitt album, den ser ut som Gaggia TS fast större och stadigare. Två brygghandtag av Ranciliotyp. Proffesionella vred för vatten och ånga. Spillbrickan har jag borrat hål i och monterat in en spillkopp för avloppsslang. Allt detta följer förstås med. Orginalkartongen står i källaren. Vet ej vad posten tar för att skicka en sån sak, men jag vill ha tio loppor för den + ev frakt. Jag har haft den 1½ år.
 

Lars

Well-known member
Hade vi inte haft Giotton, så hade jag varit intresserad. Det är säkert en grymt kompetent maskin till ett bra pris! Detta måste vara ett utmärkt tillfälle för den som vill "gå HX".
 

Cheffalo

Hedersmedlem
" Promac Club PU/S

En "krympt" version av Green PU 1gr.
lämplig för små kaféer, konditorier...
och även för den kräsne "hemma-
espressoanvändaren".
Levereras i två versioner, dels med fast VA-anslutning men också en variant med vattentank.

Manuellt doserad maskin.

- Vattenrör.
- Ångrör.
- Elektronisk vattennivåkontroll.
- Professionell bryggrup.
- Kokare av koppar, 4L.
- Färg: ljusgrå, mörkgrå.
- Mått (BxDxH): 385 x 540 x 450 mm
- Vikt: 35 Kg
- Strömförsörjning 230V/1700W"

Fråga bara om det är något mer ni vill veta.
Jag gick igenom den senast i förrgår, har tidigare justerat vattennivågivaren i tanken, för högre ångtryck.

Bild:
http://www.riktigtkaffe.se/album_page.php?pic_id=22
 

jb

Well-known member

ts

Well-known member
Lite större bilder hade ju inte skadat... I vilket fall, är det någon skillnad på Promac Club och Rancilio Epoca förutom att höljet är i plast på Epocan?
 

Large

Well-known member
Ingen info Question Wink
Ingen info :!: :!:

På ett typiskt kaffenördforum får man inte utelämna de väsentliga detaljerna såsom pumptyp och tillverkare, ev isolering av ångmunstycke och kokare, vilket/vilka tryck mäter tryckmätaren, storlek på vattenreservoaren, hur funkar det med vattenpåfyllning, spillbrickans kapacitet, elektrisk/passiv koppvärmare, märke på pressostaten och hur lätt är den att ställa, var får man service, ev kvarvarande garantier, .... :?: :?:
8)
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Du är allt en riktig liten solstråle, ts :wink: Ja, det verkar vara överensstämmande med Epoca, ej plast.

Large:
Pump Ulka vibb, röd.
Inget är isolerat, därav passiv koppvärmare som värmer alldeles tillräckligt. 4literscylinder av koppar avger massor av värme. Kokaren är mycket vacker.. (tog bilder häromdagen när jag klädde av maskinen för koll. Påminn mig posta bilder på naken Promac!!)
Tryckmätaren visar kokartryck, inställd på 1bar. Fabrikat på presso får jag återkomma till. Den är ca 6 ggr så stor som de man hittar på hx med dryga litern på kokaren.. Den är mycket lättjusterad. Bara att lyfta på locket och ratta.
Vattentanken rymmer 2,5 liter och fylls på ovantill, under ett lock.
Spillbrickan rymmer gott och väl en liter vatten, men nu är den då som sagt försedd med hål och spillkopp. Kan säkert täppas igen om man så vill.
Service får man av mig personligen, eller någon annan av de i Göteborg förekommande maskinnissarna, men de måste man nog betala :wink:
Tror inte det är någon uttalad garanti kvar, men är det något som uppkommer är jag inte främmande för att hjälpa till att lösa ev problem.
 

Forumstatistik

Trådar
14,262
Inlägg
152,607
Medlemmar
19,052
Senaste medlemmen
kvho
Topp