I Stockholm landar kranvattnet redan i zonen som rekommenderas för kaffe. Ritade in ungefär vart baserat på de senaste vattenrapporterna:
Norra Stockholm hamnar på linjens övre punkt (Lovöns vattenverk), södra på den lägre (Norsborgs vattenverk) medan en stor del får en ospecificerad blandning. Trots att vattnet här redan är nära idealen är det kul att se hur kaffet påverkas. Jag har gått ner någonstans runt Melbourne-NYC genom spädning för att jag kan - det blir mycket riktigt svagare med bönorna jag har just nu, men samtidigt smakar de bättre.
Om du blandar ungefär 1/3 Malmövatten med 2/3 Zerowater bör du hamna vid SCA-strecket. Kan vara något att prova.
TDS är inte så relevant i sammanhanget. Jag kommer använda mätaren främst för att dubbelkolla att filtret gjort sitt jobb.
Norra Stockholm hamnar på linjens övre punkt (Lovöns vattenverk), södra på den lägre (Norsborgs vattenverk) medan en stor del får en ospecificerad blandning. Trots att vattnet här redan är nära idealen är det kul att se hur kaffet påverkas. Jag har gått ner någonstans runt Melbourne-NYC genom spädning för att jag kan - det blir mycket riktigt svagare med bönorna jag har just nu, men samtidigt smakar de bättre.
Om du blandar ungefär 1/3 Malmövatten med 2/3 Zerowater bör du hamna vid SCA-strecket. Kan vara något att prova.
TDS är inte så relevant i sammanhanget. Jag kommer använda mätaren främst för att dubbelkolla att filtret gjort sitt jobb.