Hjälp: Vattnigt perkolatorkaffe


tomplast

New member
Hej,

Jag har ett problem där mitt perkolatorkaffe har börjat bli väldigt vattnigt. Vet ej om jag har glömt hur man gör kaffe eller vad som händer men jag behöver hjälp..

Min perkulator är en C3 Perkolator Basic Eko 12 koppar.

Vid sista testet hade jag följande:
- Vatten upp till 8 streck
- 8 matskedar malda kaffebönor (Aromica Organic Mellanrost). Malde grovt.

När den var ny tyckte jag att jag nästan aldrig fick problemet att kaffet blev vattnigt. Kan det vara något som behöver bytas, t.ex hatten på den? Är det så att vattenångan inte kommer ut som den ska?

Snälla hjälp mig så jag kan få njuta av kaffet igen och inte behöva missbruka kapselmaskinen.

Tack på förhand
/Tomas
 

kode

Member
Njaej, har väl inte använt perkolator så ofta sen den jag hade gav upp får ett antal år sedan, men det kan ju kanske vara en idé att väga det som går in i maskinen? Är det strukna matskedar du kör så kan det väl bli spätt av den anledningen, då "kaffemått" i regel är något större än en matsked t.ex.

Annars kan du ju prova att mala finare. Byta hatten lär man väl knappast behöva göra annat än om denna av någon anledning går sönder?
 

svartvest

Well-known member
Perkulator, är förmodligen en av de sämsta bryggmetod som finns. Men vi tycker olika. Perkulatorn är svår att rengöra, stigröret är ett ställe där fett samlas, hur sitter röret, tänker att vattnet inte cirkulerar ordentligt. Skit i röret, eller att röret sitter fel.
 

Forumstatistik

Trådar
14,016
Inlägg
150,550
Medlemmar
18,793
Senaste medlemmen
assisttrading
Topp