Helautomatiska maskiner

Li--

Member
Jag gillar bra kaffe men har rätt taskigt tålamod och är dålig på att städa diskbänken. Funderar därför på en helautomatisk maskin för hemmabruk, inkl kvarn- och mjölkfunktioner.

Har någon bra tips på maskiner som presterar bra, eller är det bara att inse att det kommer att smaka automatkaffe?
 

Stenqvist

www.danstenqvist.com
Jag har kört med en Jura F90 i några år och jag har varit mer än nöjd med den. Naturlivis får du inte espresso av högsta kvalitet, men däremot får du kaffe av bra kvalitet. Det jag gillar med juran är att man kan med hjälp av "autocappuccinatorn" få till mjölk som går att göra latteart med. Sedan är ju maskinen extremt lättskött och enkel att använda. Mitt tips är att satsa på någon av Juras modeller.
 

Li--

Member
Tack för åsikter!

Vilka Jura passar hemmabruk då? F70-F90-modellerna? Är det mest programeringsmöjligheter o dyl som skiljer maskinerna åt, eller är det också skillnader i själva "bryggresultatet"?
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Programeringsskillnader och inställningsmöjligheter samt användarvänlighet. E, F, S och Z-serierna är hemmamaskiner. X-serien är enbart för kontor mm, eller för den med för mycket pengar :lol:
 

Li--

Member
Vilken tycker du är mest användarvänlig då?

Jag är inte så priskänslig. Prisvärdheten är viktigare än själva priset för mig, om du förstår hur jag menar. Jag har t ex svårt att se att jag kommer att använda en internetfunktion, eller vad det nu var som fanns på en maskin, men har inget emot att betala vad det kostar att få en bra maskin.

Kan man testa maskinerna hos er (är fortfarande lite rädd för att det inte ska vara tillräckligt gott...)?
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Ja, låter som det är dags för dig att titta förbi :lol: Vi har alla modeller igång så man kan testa.
Z5:an är så klart smidigast att använda, tätt följt av F-modellerna (speciellt F70 och F90)
Kom förbi och kläm på dom.
 

ATH

Member
Konkurrenter som Krups och Melitta hänger inte riktigt med när det gäller kvalite. Mjölkskummningen är även totalt ohotad hos JURA. men å andra sidan så håller Krups och Melitta ett bättre pris så man får även se i plånboken. Krups och Melitta är relativt nya på den helautomatiska marknaden om man jämför med Juras 20 år i branschen.
 
Topp