Hajmgert kaffi!

Gotlanning

Well-known member
(hemgjort kaffe)

Ville bara presentera mig lite, Marcus heter jag och är båtflykting sen 5 år hemmahörande i Sundbyberg.

Kaffe är ganska skadligt ;), innan september så var en latte på stan gott, funderade då på att köpa mig en nespresso, men flickvännen tyckte att de smakade sk*t, så fick en funderare och beslöt mig för att kolla runt på nätet gällande espressomaskiner.
Sagt o gjort så kollade jag prisja*t.se för att få en lite bättre koll, vilket inte gav något. Googlade lite och sprang över detta eminenta forum, det var den 27 augusti. Väl här så registrerade jag mig och började med att söka på "nybörjare" o sprang ganska snart över en forumtråd om La Pavoni, lät intressant så jag började kolla på blo*ket.se och youtu*e.com om dessa. Det visade sig finnas en hel del till salu och även videos om denna eminenta espressomaskin... ;)

När jag kollade på dessa så sprang jag även över "SeattleCoffeeGear" vilket gav mig det fulla nöjet att se alla deras då 364 videos om olika maskiner och hur det funkar och vad man bör tänka på, i samma veva sprang jag över en La Pavoni på blocket till rimligt pris, köpte denna samma kväll och dagen efter fick jag tag i lite (fel)malet kaffe från lokala stället vid jobbet.

På kvällen testade jag maskinen och det blev ganska bra tyckte jag, men Inte lika bra som de kaffeställen jag hade besökt runtom i stan, dagen efter det åkte jag till Bromma blocks för att se vad bönor o blad där kunde fixa för malning(hade förstått att det handlade mycket om detta) fick 4st tester med mig hem, testade detta och fick lära mig vad "choking" är, men tre av malningsgraderna fungerade galant, dock med olika resultat smakmässigt...

Vi(jag) beslutade att vi(jag) måste ha en egen kvarn, sagt och gjort, läsa in sig, se filmer, kolla annonser och kom till slut över en Cunill Tauro från en medlem här på forumet, som var klockren till min La Pavoni.

Vi bjöd över lite folk en kväll och då började jag inse begränsningarna med en La Pavoni, att göra 4 latte och även 2st dubbel espresso direkt efter varandra är inte den byggd för ;)

Vi(jag) beslutade mig för att införskaffa en maskin som var ganska basic, men som klarade att lämna ifrån sig flertalet espresso efter sig, efter många timmars läsande och surfande så beslöt jag mig för en Rancilio Silvia, och fick en bra kontakt av en slump från en forumsmedlem denna gång oxå ;)

Nu har jag då kört denna Rancilio Silvia i två veckor och är mycket nöjd, har kört ett 50-tal dubbla.
Dock har jag en begränsning i kvarnen nu då vi är 2st som kör espresso, brygg, press, moka samt perculator, den har inga markeringar på vart man är, klockrent om man bara kör espresso men helt klart en begränsning för oss.

Så nu har vi(jag) bestämt att det blir en kvarn till, en Baratza/Mahlkönig Vario Home efter de tester, forumsinlägg osv. Jag har läst....

Det har varit en spännande resa och ännu är jag inte ens i närheten av där jag vill vara, visst jag har ganska jämn kvalité på de skott jag drar, samt att jag testat mig igenom en hel del väldigt olika kaffebönor, jag känner mig till freds med min utrustning och att jag med bra hastighet kan leverera flertalet latte, espressos(4 latte, 2 dubbla espresso på under 15 minuter) med bibehållen kvalité!

Gotlänning som är fast i träsket...!


/Gotlänning
Rancilio Silvia - Cunill Tauro
Skickat från iPhone
 
Senast ändrad:

GLC

Well-known member
Vissa drabbas av uppgraderingsfeber fortare än andra :)

PS, frugan min är också fd ö-bo.
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,467
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp