Grupptermometer E61 - Coffe Sensor vs Geisinger - visar olika

Flow

Member
Jag har bytt från en Coffee sensor grupphuvudtermometer, då jag hade svårt att läsa de små siffrorna på den, till en Geisinger termometer. Jag har en enkelkokare med en mekanisk termostat (d.v.s. ingen PID), så grupphuvudtermometern ger mig en uppfattning om bryggtemperaturen.

Till min förvåning visar Geisinger-termometern 3-4 °C högre temperatur än Coffee Sensor-termometern vid samma termostatinställning. Har testat vid olika termostatinställningar och det är genomgående samma skillnad. Jag testade båda termometrarna i uppkokande vatten, och de visade ingen större skillnad på väg mot kokpunkten där båda visade 99,8 °C, vilket indikerar att kalibreringen är ok. Sondlängderna är identiska, så jag antar att de mäter temperaturen vid samma punkt.

Det ser ut som termometrarna har samma uppdateringsfrekvens men att Geisinger -termometern reagerar fortare på temperaturförändringar. Den är den enda skillnaden jag kan notera

Undrar om det är någon som har endera termometern på sin E61-maskin med PID och som har noterat vad termometern visar i förhållande till inställd temperatur? Det ultimata vore naturligtvis att få till gång till en Scace och mäta den faktiska temperaturen, någon som vet om en sådan finns att hyra i stockholmstrakten?
/Ulf
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
15,028
Inlägg
158,440
Medlemmar
19,620
Senaste medlemmen
MaximusFred
Topp