Gaggia Classic med Isomac Prof Inox kvarn

Joakim

Well-known member
Säljes: Gaggia Classic med Isomac Prof Inox kvarn

Gaggia Classic som är moddad med Silviarör och är i gott skick. Utrustningen köptes begagnad för ungefär ett år sedan. Skickar med en ny grupphuspackning (har inte behövt byta ännu). Kvarnen är moddad så det går att mala finare än vad som är standard.

Pris: 2000 SEK

Finns i Örebro.

PS. Har uppgraderat till Vibiemme Domobar Super.
 

Joakim

Well-known member
Jag är grymt nöjd än så länge. Det var lite annorlunda att skumma mjölken eftersom det är sådan kraft i skumningen, men den börjar bli bättre och här funkar DC guide bättre än till Gagga Classic snällare skumning...

Tobiemme, jag såg din tidigare tråd angående trycket, om jag minns rätt så sänkte du trycket på din maskin? Blev det bättre eller var det bara för att skona maskinens pump?

Tobiemme (eller någon annan), hur använder du förstaläget på "leverspaken" (slå på och av bryggning), följer du manualen från 1st-line.com? Som säger att man ska låsa "leverspaken" i första läget ca 2-3 sekunder för att försiktigt blöta ner pucken och undvika "Channeling"? Och sedan fälla upp "leverspaken" till maxläget...

Tobiemme (eller någon annan), hur slår du på maskinen? Följer du manualen även där? Som säger att man ska sätta spaken i läge I, vänta till pumpen startat och stannat och sedan slå på läge II?

Tobiemme (eller någon annan), och sist men inte minst, de två slangarna som suger upp vatten, där en av slangarna ska någon form av vattenfilter, vilken slang är det som ska ha filtret? Den med jämt avskuren slang eller den som är zickzackad? Jag råkade ta bort filtret utan att reflektera över vilken slang det var den satt på...
 

Tobiemme

Well-known member
Jag är grymt nöjd än så länge. Det var lite annorlunda att skumma mjölken eftersom det är sådan kraft i skumningen, men den börjar bli bättre och här funkar DC guide bättre än till Gagga Classic snällare skumning...

...tell me about it! i ärlighetens namn håller jag fortfarande på och tränar skumning. jag får till superfint mikroskum - men inte homogent i hela kannan... ifall du kommer på tricket - skapa en tråd om det! :)

Tobiemme, jag såg din tidigare tråd angående trycket, om jag minns rätt så sänkte du trycket på din maskin? Blev det bättre eller var det bara för att skona maskinens pump?

definitivt bättre! som jag förstår så ska trycket byggas upp till dess att tryckventilen släpper vidare (inuti maskinen). det är när det sker man kan ställa in med skruven baktill. jag har hittills ställt ned ca 1 bar men ska ställa ned ytterligare nästa gång jag tar av kåpan. eftersom tryckmätaren visar 1 bar för mycket borde man ställa in så att den släpper vidare trycket vid 10-11 bar. jag rapporterar när det görs!

Tobiemme (eller någon annan), hur använder du förstaläget på "leverspaken" (slå på och av bryggning), följer du manualen från 1st-line.com? Som säger att man ska låsa "leverspaken" i första läget ca 2-3 sekunder för att försiktigt blöta ner pucken och undvika "Channeling"? Och sedan fälla upp "leverspaken" till maxläget...

jag kör "rakt upp" direkt utan mellanläge. det finns ju redan en tydlig preinfusionsfas (syns på tryckmätaren) så jag har nog missat vad en ytterligare nedblötning av pucken skulle göra? jag kanske får köra lite naket och testa... ;)

Tobiemme (eller någon annan), hur slår du på maskinen? Följer du manualen även där? Som säger att man ska sätta spaken i läge I, vänta till pumpen startat och stannat och sedan slå på läge II?

jepp. läge I först och ibland vänta någon sekund på att kokaren fylls, sedan läge II - på med värmaren. jag misstänker att man allt som oftast kan köra på läge II direkt - ifall man inte medvetet tömt kokaren av någon anledning. så snabb är ju inte uppvärmningen av vattnet direkt.

Tobiemme (eller någon annan), och sist men inte minst, de två slangarna som suger upp vatten, där en av slangarna ska någon form av vattenfilter, vilken slang är det som ska ha filtret? Den med jämt avskuren slang eller den som är zickzackad? Jag råkade ta bort filtret utan att reflektera över vilken slang det var den satt på...

jag gjorde samma misstag, men på min slang syntes en liten klämrand om man tittade noggrannt. jag har för mig att det var på den fasade...

kör så det skummar och meddela gärna andra upptäckter du gör!
just nu håller jag på att gradvis sänka kokartrycket... ;)
 

Forumstatistik

Trådar
15,063
Inlägg
158,685
Medlemmar
19,642
Senaste medlemmen
Pallee
Topp