Flair 58 som första espressomaskin?

Depresso

New member
Hej forumet,

Jag går i tankarna att steppa upp mitt espressogame från min helautomatiska Magnifica S till en manuell/halvautomatisk maskin.

Skulle det vara helt galet att debutera med en helt manuell Flair 58 istället för typ en Sage Dual, Gaggia Classic eller Silvia pro som första maskin?

Jag dricker nästan uteslutande espresso, gör en Cappuccino lite sporadiskt och kan då använda den lite halvkassa mjölkskummaren från min Magnifica S som jag ändå tänker behålla.

Vad tror ni?
 

c_the_butcher

Active member
Helt galet? Nej, det skulle jag inte påstå. Jag har en och den fungerar mycket bra och är mycket förlåtande. Tänk på vikten av att ha en bra kvarn dock. Kvarnen är viktigare än espressomaskinen.
 

c_the_butcher

Active member
Är sugen på en Niche Zero alternativt en DF64P, vad tror ni om någon av dessa?
Båda fungerar mycket bra för espresso. Det är två olika smakprofiler på dessa kvarnar så det är bra idé att välja den som passar smakprofilen som du är ute efter. Niche Zero brukar skapa fylligare och chokladiga smakprofiler med tjock och krämig espresso. En DF64P lär framhålla lite mer klarhet och renare smaker men är mindre förlåtande.
 

Jonken

Well-known member
Jag tycker att det är ypperligt med helt manuella maskiner. Man behöver en viss förståelse för att motstånd i pucken är dynamiskt och beroende på pre-infusion, men i gengäld är det ganska lätt att rädda skott som man kanske hade vaskat med en Silvia Pro eller Gaggia Classic.

Om du vill brygga det allra ljusaste utbudet av bönor rekommenderar jag DF64P eller liknande (antagligen en vanlig DF64 eftersom den kan mala till brygg också) och budgetera in skivor från SSP. Där har antagligen Flair 58 en liten fördel eftersom den hjälper till med förvärmning.

Annars för mörk-mellanljus espresso är ju Niche Zero toppen och enkelheten med en Cafelat Robot. Finns en oanvänd på Facebook för 3500:- (det går fint att brygga ljusrost med en Robot också, men man kan vilja doppa kolven i hett vatten..)
 

EddieX

Well-known member
Instämmer till fullo med föregående talare. Sen en annan aspekt med manuell maskin är att rengöringen är ju simpel och med den premissen att veta inför varje skott att allt är rent och fint gör upplevelsen ännu bättre, fast det kanske bara är jag som tänker/känner så. :)

Sen roboten anlände här har min trotjänare Silvia V3 (pid:ad) enbart agera mjölkskummare.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,655
Inlägg
155,650
Medlemmar
19,353
Senaste medlemmen
Massor
Topp