basiecally
Well-known member
Hej!
Nu har jag testat att brygga specialkaffe på V60 från sådär fyra-fem olika, Svenska kafferosterier. Senast nu har jag köpt Holy Trinity (tre olika från El Salvador varav två varianter på natural) från Gringo. Och då kom jag plötsligt ihåg min senaste upplevelse med Gringokaffe där jag fick ett både surt och beskt resultat samtidigt efter att ha bryggt deras Sonora Natural på V60. Jag har sen jag byggde om min Isomac 80 steg per varv för malningsgrad och kör espresso på mellan 70-78, V60 normalt på 37-45 och nedåt 20-30 brukar vara en bra inställning för "cupping". Så att ni får ett hum om hur mina inställningar funkar. I stort sett allt kaffe jag har bryggt från Big Lake i Östersund har jag kört på mellan 37-40 och det blir supergott med en stor sötma och en frisk ton utan så mycket beska alls. Alla Gringos single origin jag testat hittills måste jag dra uppåt 50 för att den intensiva syran ska börja avta men då kommer jag plötsligt in i en del beska, som jag är ovan att känna från naturals. Min kvarn maler jämnare nu än innan jag byggde om den, så är osäker på om det har med kvarnen att göra. Jag upplever det ju som sagt inte heller med något annat kaffe.
Nån mer som upplever det här från Gringo? Funderar på att skriva till dem och fråga.
K
Nu har jag testat att brygga specialkaffe på V60 från sådär fyra-fem olika, Svenska kafferosterier. Senast nu har jag köpt Holy Trinity (tre olika från El Salvador varav två varianter på natural) från Gringo. Och då kom jag plötsligt ihåg min senaste upplevelse med Gringokaffe där jag fick ett både surt och beskt resultat samtidigt efter att ha bryggt deras Sonora Natural på V60. Jag har sen jag byggde om min Isomac 80 steg per varv för malningsgrad och kör espresso på mellan 70-78, V60 normalt på 37-45 och nedåt 20-30 brukar vara en bra inställning för "cupping". Så att ni får ett hum om hur mina inställningar funkar. I stort sett allt kaffe jag har bryggt från Big Lake i Östersund har jag kört på mellan 37-40 och det blir supergott med en stor sötma och en frisk ton utan så mycket beska alls. Alla Gringos single origin jag testat hittills måste jag dra uppåt 50 för att den intensiva syran ska börja avta men då kommer jag plötsligt in i en del beska, som jag är ovan att känna från naturals. Min kvarn maler jämnare nu än innan jag byggde om den, så är osäker på om det har med kvarnen att göra. Jag upplever det ju som sagt inte heller med något annat kaffe.
Nån mer som upplever det här från Gringo? Funderar på att skriva till dem och fråga.
K