xantinalkaloid
Member
Hej!
Jag köpte färdigmald espresso från Koppar för en gångs skull eftersom kvarnen används till annat just nu. Jag har en Profitec 700 och mäter upp runt 20 gram och tampar som vanligt. Vid extrahering runt 24 sekunder blir det 140g espresso i koppen som smakar blaskigt. Jag insåg att jag hade ett bryggtryck på 10 bar ungefär och tänkte att det kan reduceras avsevärt och då kanske man kan få ner mängden extrahering, men nu är jag nere vid 7 bar och det blir fortfarande ungefär samma resultat, 130 gram blaskig espresso. Vad kan man göra?
Jag köpte färdigmald espresso från Koppar för en gångs skull eftersom kvarnen används till annat just nu. Jag har en Profitec 700 och mäter upp runt 20 gram och tampar som vanligt. Vid extrahering runt 24 sekunder blir det 140g espresso i koppen som smakar blaskigt. Jag insåg att jag hade ett bryggtryck på 10 bar ungefär och tänkte att det kan reduceras avsevärt och då kanske man kan få ner mängden extrahering, men nu är jag nere vid 7 bar och det blir fortfarande ungefär samma resultat, 130 gram blaskig espresso. Vad kan man göra?