Säljes Espressomaskin

Till salu
Jag säljer espressomaskinen redan efter ett år för att en ny och mycket bättre kaffekvarn gör det möjligt att i min familj snabbare göra tillräckligt många och bra espresso med en enklare maskin. Vi använder sällan mjölk.

Med det vill jag också ha sagt att det malda kaffets kvalitet är helt avgörande för det färdiga kaffets smak. Det betyder att om du vill kunna göra lika god espresso som en bra kaffebar serverar så ska du inte ska köpa någon som helst espressomaskin om du inte är beredd att också betala minst 5000 kr för en elektrisk kvarn och använda kaffebönor av mycket hög kvalitet.

Tänk på att ljusrostade bönor kräver en kraftfullare kvarn än mörkrostade och att somliga små malverk mal så långsamt att metallen kan hinna bli tillräckligt varmt för att påverka smaken när du gör fler än två espresso i följd.

Räkna med att den här maskinen har kapacitet att snabbt och enkelt göra 1-4 espresso med eller utan skummad mjölk för samtidig servering. Den klarar självfallet fler än så, men då bör följande 1-4 gäster vara villiga att vänta till andraserveringen. Vill du kunna arbeta ännu snabbare med mjölk och med fler gäster bör du investera i en maskin med dubbla kokare, alltså inte denna.

Köper du min maskin visar jag hur du använder den på bästa möjliga sätt, dvs alla handgrepp, underhåll och bästa metod för att "pejla in" mängd bönor, malningsgrad, tampningstryck, maskintryck, temperatur och vattenmängd mm. Mjölkskum är jag kass på.

Det kan ske hos dig i stockholmstrakten och/eller via Skype, Teams etc. Blir det inte gott kommer jag självfallet skylla på din kvarn.

Nypris 2022 inkl. uppgradering (se nedan):
15 414 kr
- 20%
= 12 331 kr

ECM Classika II PID inkl. tamper (495 kr) Nypris 2022 nedsatt från 14 995 kr: 12 995 kr

Flödesregulator ECM Nypris 2022: 1 995 kr (mycket rolig pryl!)

Spridarfilter - IMS Competition E61 Nypris 2022: 195 kr

IMS Filterkorg Precision 2-kopp, 12/18 gr Nypris 2022: 229 kr

Välkommen att provköra i centrala Stockholm och/eller se en demonstration via Teams/Skype el dyl.

Självfallet rengör och putsar jag upp maskinen inför leverans ;)

IMG_3159.jpeg
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,262
Inlägg
152,606
Medlemmar
19,052
Senaste medlemmen
kvho
Topp