Erfarenheter av Bravo Brewer?


Jonken

Well-known member
Jag har en, men den står fortfarande oanvänd för att jag har lite för många projekt samtidigt. Första intrycket är att den verkar vara lite meckig, men vi får se :)
 

Jonken

Well-known member
Hej är det någon här som testat Bravo brewer? Erfarenheter?

Kvaliteten känns både hög och låg, termometern är t.ex. skräp och det är mycket plast, o-ringar och ventiler - funderar över hur man ska hålla den ren i längden.

Å andra sidan verkar det faktiskt bli mycket bättre kaffe i den än Clever Drippern, även om jag inte helt förstår varför. Med samma filter och dos rinner det igenom dubbelt så snabbt. Och jag uppskattar "blandaren" mer än jag väntade mig - om inte annat så får den i alla fall ner kaffet till lagom dricktemperatur snabbare.

Kapaciteten är ungefär 15:250 precis som den lilla Clevern. Vill man använda den med blandare och mer likt vanlig V60 kan man brygga ungefär 400ml innan vätskenivån går över blandaren. Värt att notera att den har brantare lutning, närmare Hsiao 50. Jag antar att det eller mindre dödutrymme under är den största anledningen till att den skiljer sig mot en Clever. Om jag hade en refraktometer som kunde mäta så låg TDS är jag ganska säker på att den skulle ge ett högre värde.

Ingen fullträff, speciellt inte till de fantasipriser den säljs för.. men inte helt tokig heller. Om jag köpte nytt skulle jag antagligen vara mer frestad av en Goat Story Gina Basic.
 
Senast ändrad:

svartvest

Well-known member
Tack för resumén, det är blandningsgrejen som jag tycker är intressant, men det är en bra slant...och några bryggare har man redan...
 

Forumstatistik

Trådar
14,016
Inlägg
150,550
Medlemmar
18,793
Senaste medlemmen
assisttrading
Topp