En liten julhistoria

PekkaB

Well-known member
Hade äntligen hittat en schysst kvarn till schysst pris på blocket i slutet på november. En lite skamfilad men (enl säljaren) välfungerande Mazzer Mini. Jag ringer så fort jag ser annonsen och jodå, den finns kvar, hon lovar att skicka bilder och lovar att inte sälja till nån annan innan jag hunnit se bilderna. Kommer lycklig hem och berättar för min fru, men får inte fatt på säljerskan igen. Efter två dar (och massor med fruktlösa telefonsamtal och sms, får jag ett sms till svar att tyvärr kom det en spekulant och knacka på dörrn och hon kunde inte låta bli en säker, snabb försäljning, förlåt...
Som den mes jag är svarade jag bara "skit också, ok" men gick sedan i två veckor och svor os och tänkte ut allt jag egentligen borde ha svarat.....
Så kommer då tomten för några dar sen på besök och längst ner i säcken ligger det ett tungt paket till pappa. Och, ja, det är en lite skamfilad men välfungerande mazzerkvarn!
Min fru hade snappat upp nummret, fått fatt på säljaren och övertygat henne om att bryta sin hederskodex och svika sitt löfte till mig och istället sälja till min fru. Full av ruelse hade hon sedan sms:at mig sitt svek.
Whatif jag hade svikit mitt blida mesighetsideal och skickat henne den sumplåda med svavel jag i efterhand konstruerade? Skulle hon behöva äta skit en månad för att min fru var slug (och snäll!)? Människor vill nog oftast väl, trots allt.
Det gläder ingen att vara elak men man blir glad av snällhet.

Sensmoral:
Tro folk om gott och till den som är snäll, kommer tomten på julaftonskväll :)
 

MartinForsberg

Well-known member
Helt underbart!

Har du tackat alla inblandade?

Hoppas du får mycket nytta av din kvarn, du har ju ett helt forum att luta dig på med frågor om något strular!
 

PekkaB

Well-known member
Självklart! Åsa i gbg fatta dock nog först inte riktigt vem som messa henne om kvarnar på julaftonsnatten :lol:
Min fru är också glad för ett märkbart godare kaffe efter att ha släpat pjäsen runt halva sverige i en TUNG väska!
 

Pac

Maskindoktorn
Pekka, vilken härlig historia! :D

Det var mycket omtanke bakom det upptåget. Du får vårda din fru ömt. :)
 

Forumstatistik

Trådar
14,494
Inlägg
154,279
Medlemmar
19,230
Senaste medlemmen
britta
Topp