ECM Giotto, Macap M4 Krom + Tillbehör

rainman

Active member
ECM Giotto, Macap M4 Krom + Tillbehör *SÅLT*

Hallå alla, efter en kort tids bekantskap så har jag beslutat att det inte kunde bli vi.
Säljer min ECM Giotto Premium + Macap M4 C83 Krom plus en massa tillbehör.
Har ett naket portafilter och några skumkanor som följer med, samt en tamper av modell Impod Interrogativo. finns intresse så kan jag skicka med lite koppar och fat.

Skicka ett mail till per.olsen@gmail eller PM om ni har frågor.

//Per
 

rainman

Active member
Varför säljer du grejerna?
Vad är det för pris?

Jag har inte funnit den glädje jag trodde jag skulle få ut av det, inte såpass mycket att det är värt pengarna, för maskin, kaffe, el mm.
Det tillsammans med en mage som tydligen inte tål kaffe i någon större utsträckning gör att jag inte kan motivera kostnaden för mig själv längre, och hur ska man kunna försvara nåt för sambon när man själv inte är övertygad? =)

Pris, ja beroende på vad köparen vill ha med så kommer det ju variera, men nånstans mellan 11-12 för hela paketet. Kan dock tänka mig att släppa bara maskinen eftersom en bra kvarn har man alltid nytta av.
 

tobbeg

Active member
Tråkigt att det inte funkade.

Jag kan intyga att Per är en seriös säljare. Allt gick smärtfritt när jag köpte min Gaggia classic och Isomac prof inox av honom.
 

rainman

Active member
Efter en del frågor så skriver jag in det här.
Jag kan mycket väl släppa enbart maskinen+nakna portat+tampern för sig.
För det så skulle jag önska någonstans runt 9kkr beroende lite på hur snabbt och smidigt det går.
Säljer jag bara "bryggarn" så kan jag även sälja kvarnen separat, men först när jag blivit av med den förstnämnda.

//Per Olsen
 

mag

Well-known member
Låter som ett bra och rimligt pris. Hade du varit lite snabbare (januari) så hade jag slagit till direkt, men nu står redan ett underverk av denna modell hemma i köket. ;) Kan bara gratulera ev spekulanter, det är en fantastisk maskin i mitt tycke, tråkigt bara att du och Giotton inte fick ihop det.
 

martook

Well-known member
Jag måste erkänna att jag blir bra sugen - men jag är så total nybörjare man bara kan bli, och frågan är ju hur lämplig en sån här modell är för mig då!? :)

I och för sig är det ju bra för nybörjare med stabil temperatur och dessutom är jag mer för mjölktilsatta drycker, så en HX maskin vore ju inte fel alls. För halva priset får jag iofs en Silvia, men den ska ju vara lite bråkig att få rätt ibland verkar på folk här. Dessutom vill jag helst ha en fin kromad modell (som min kvarn är), en sån här passar ju bättre in i köket! :)

Så vad tror ni? Ska man slå på stort och köpa sig en lyxmodell direkt eller ska man skaffa sig något billigare först? Jag misstänker att jag bara kommer vilja uppgradera om jag köper en Silvia nu, men är det bättre att lära sig på den först och köpa något bättre då?
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
hur lämplig en sån här modell är för mig då!? :)

I och för sig är det ju bra för nybörjare med stabil temperatur och dessutom är jag mer för mjölktilsatta drycker,

Jag misstänker att jag bara kommer vilja uppgradera om jag köper en Silvia nu,

Summa summarum: Skippa instegsmodellen och spar pengar.

Med tanke på de rader jag markerat med fet stil så skulle jag rekommendera att skippa de billiga apparaterna. Är det inget för dig och du ruttnar kan du ju sälja allt och förlorar en slant (men det samma gäller ju om du ruttnar på den billiga burken), är det "oh yeah, det här vill jag lära mig mer av" så har du sparat en slant på att slippa ett steg i upgraderingen.
 

treefinger

Well-known member
Så vad tror ni? Ska man slå på stort och köpa sig en lyxmodell direkt eller ska man skaffa sig något billigare först? Jag misstänker att jag bara kommer vilja uppgradera om jag köper en Silvia nu, men är det bättre att lära sig på den först och köpa något bättre då?

Känner du att plånboken tillåter så skulle jag rekommendera dig att gå direkt på HX, speciellt som du säger att du är förtjust i mjölkbaserade drycker. Själv är jag väldigt nöjd med min Gaggia gällande den espresso den producerar, men jag är ändå alltid lite bitter över att jag inte kan skumma och göra espresso samtidigt.

Det blir väl billigare i längden om du går direkt på en HX? Go for it säger jag.
 

lupoo

Well-known member
Så vad tror ni? Ska man slå på stort och köpa sig en lyxmodell direkt eller ska man skaffa sig något billigare först? Jag misstänker att jag bara kommer vilja uppgradera om jag köper en Silvia nu, men är det bättre att lära sig på den först och köpa något bättre då?
Detta är nog en fråga mellan dig och din plånbok!(och ev. andra dig närstånde som är i beroendeställning till din plånbok= ev familj)
 

rainman

Active member
Jag måste erkänna att jag blir bra sugen - men jag är så total nybörjare man bara kan bli, och frågan är ju hur lämplig en sån här modell är för mig då!? :)

I och för sig är det ju bra för nybörjare med stabil temperatur och dessutom är jag mer för mjölktilsatta drycker, så en HX maskin vore ju inte fel alls. För halva priset får jag iofs en Silvia, men den ska ju vara lite bråkig att få rätt ibland verkar på folk här. Dessutom vill jag helst ha en fin kromad modell (som min kvarn är), en sån här passar ju bättre in i köket! :)

Så vad tror ni? Ska man slå på stort och köpa sig en lyxmodell direkt eller ska man skaffa sig något billigare först? Jag misstänker att jag bara kommer vilja uppgradera om jag köper en Silvia nu, men är det bättre att lära sig på den först och köpa något bättre då?


Att köpa något billigare och (inte dålig) sämre för att lära sig är ju kanske inte det bästa då ingen av maskinerna är nån slit&slängpryl som man ändå behöver byte efter några år.
Innan Giotton så hade jag en Gaggia Classic, och dricker man mycket mjölkbaserade drycker eller har många gäster samtidigt så är det inget att rekomendera, frustrationen över att behöva vänta på temperaturen hela tiden är inget jag uppskattade.
Så gillar du mjölkbaserat, köp en HX-maskin. Oavsett om du vill ha min eller inte =)

//Per Olsen
 

mag

Well-known member
Instämmer med föregående talare; har du intresset och stålarna är det inte så mycket att fundera på. Själv har jag ju gjort resan från Moka/press till Silvia till Giotto och känner mig mer än nöjd med min nuvarande utrustning.
Visst var det inte fel att börja med en Silvia, den är ju ganska karaktärsdanande eftersom man direkt märker när man slarvat... Men också rätt oberäknelig, främst störde jag mig på temperaturinstabiliteten när man skulle brygga espresso- ibland blev det skållhett, ibland för kallt. Men bra att börja lära sig mjölkskumning med, om än irriterande med väntetiden. Men tycker man det är kul att stå o meka/leka, då ska man ha en större o rejälare maskin, inget snack om det.
 

martook

Well-known member
Okej, jag antar att jag gjorde vad jag kunde för att få er att hålla med mig, för att på så sätt ge mig själv ett bra argument för att lägga ut så mycket pengar - proffsen tycker att jag ska göra det! :D

Ska jag fixa fram pengar måste jag demolera en spargris, men det går ju klart att ordna. Problemet med att vara nörd är att man aldrig kan göra något halvdant... är något värt att göra är det värt att göra det rätt! Mjaja, får väl se vad som händer... :)
 

ja vadå

Well-known member
Ska jag tolka din tystnad som att kvarnen är såld eller att du ångrat dig angående försäljningen? Vore bra att veta då jag förmodligen kommer införskaffa en ny kvarn inom en snar framtid.
 

rainman

Active member
Ohh... sry.. fick ett mail och sammankopplade det med dig, my bad.
Kvarnen är såld, bara leverans kvar. Tänkte skriva det i tråden men glömde bort mig helt.
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,467
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp