Dorcaf caffè black blend

Amme

Active member
Är det nån som testat Dorcaf caffè black blend och kan ge en bedömning? Tänkte ha till både espresso och dropkaffe
Jag har testat lite och tyckte det var bra men hittar det bara på NK för dyra pengar. Är det värt pengarna eller är NK bara dyra?
Finns att köpa från DK eller DE billigare.
Idag har jag Ionia Cinque Stelle i kvarnen och tycker det är helt OK. Får mala ganska fint för att få bra extraktion
 

Jonken

Well-known member
Säljs för 249kr/kg på ICA Liljeholmen, så det är inte bara dyrare på NK. Har inte vågat prova av rädsla att sitta på ett helt kilo med trista bönor. De är nog generellt gamla bönor så de lär tappa mycket på några dagar efter öppnandet.
 

Amme

Active member
Hur kommer det sig att dessa är äldre än andra och därmed tappa smak fortare?
Jag är långt ifrån smaksäker men tyckte dem är goda. Speciellt i brygg märker jag skillnad. Tror jag gillar arabica som tenderar ha mindre syra

Vi kan dela en påse om du vill prova :)
 

Jonken

Well-known member
Blandningar från Italien tar ofta tid på sig att nå våra hyllor och väl där kan de sitta orörda länge. Till viss del försöker rosterierna motverka åldrandet med sättet de rostar på och så brukar påsarna fyllas med kvävgas. Fungerar hyffsat bra med tanke på att det kan vara över ett år gamla bönor, men så fort man öppnar går processen snabbare än vanligt. Det kanske smakar okej en till två dagar men den tredje dagen har det mesta försvunnit.

Till skillnad mot nyrostade bönor som gärna smakar som bäst i en till två veckor, för att tappa mycket den tredje.

Tack, men jag tror inte att de är i min stil :)

Kan tipsa om Musetti som brukar finnas relativt färskt (och billigt). Eller t.ex. Arvid Nordquist Molto för något lokalt med rostningsdatum och i alla fall lite italiensk stil.
 

Amme

Active member
Wow hade ingen aning och tror inte jag känner skillnad men ska prova färskare grejer
 
Topp