Don Pedro + induktionshäll?

PoPr

Active member
Kom just på att den induktionsspis vi kommer att ha i nya huset gör så att jag inte kan brygga kaffe i Don Pedron! Eftersom den är i glas så kommer det alltså inte att fungera. Funderar på att köpa en platta eller liknande i rostfritt stål för att ha mellan hällen och vakuumbryggaren, så det blir kontakt.

Är det nån här som har överkommit detta problem? Hur har ni löst det isåfall? Eller är det bara jag som vill ha mitt bryggkaffe från denna bryggare?
Bodum%20Santos.jpg
 

exxy19

Well-known member
Hej, nu har jag inte haft det problemet själv men funderat på möjligheten att uppgradera köket här hemma.
Jag har läst att det ska finnas mellanlägg till induktionsspisar och denna hittade jag på nätet.
Jag har ingen egen erfarenhet av den, det finns säkert fler märken om man letar runt lite, eller också går man till en smed och får en platta gjord.
http://www.verner-verner.se/product/SEB-099.02.3/

edit: sök på "mellanläggsplatta" på Verner så hittar du flera

Måste bara tillägga att jag har en knockbox av samma märke, en lite kul överraskning under sökningen.
 
Senast ändrad:

PoPr

Active member
Senast ändrad:

[SH]

Well-known member
Finns en platta med ett handtag som enkelt tas bort och sätts dit från Wpro (Whirlpools tillbehörssortiment). Bör finnas/kunna beställas hos vitvarufackhandlare, vet iaf att Elon i Uppsala har den. Tror den kostar en knapp femhundring.
 

berander

New member
Jag brukar använda en plåtstekspade för att ta bort induktinsplattan och lägga den på avkylning på ett kastrullställ modell raster.

Som tillägg kan nämnas att jag precis kasserat vår första induktionsplatta av märke Frabosk. Den höll i ca: 1 år... Sedan slog den sig, slevade och separerade i tre l ager... :(
 

Forumstatistik

Trådar
14,597
Inlägg
155,233
Medlemmar
19,307
Senaste medlemmen
KlarÖga
Topp