Df64 med Ssp high uniformity espresso


Hej!
Jag köpte min df64 som var installerad med Ssp hu för espresso. Jag trodde dock att man själv inte skulle behöva modda med den då jag trodde att den senaste versionen av df64 hade en förbättrad declumper men detta måste man tydligen byta ut själv om man vill ta bort den. Jag har hört av mig till homebarista.be och de hävdar att de inte kan göra något. Så besviken som jag är så vill jag nu sälja den. Den funkar jättebra och har inte stött på några problem förutom att kaffet inte kommer ut ordentligt då deras stock declumper inte gör ett bra jobb. Så säljer den för 6500kr om någon är intresserad.
 

basiecally

Well-known member
Vad fick dig att tro att de hade ändrat declumpern? Har du läst det nånstans eller marknadsför de den så på sin hemsida? Låter lite konstigt att du skulle bli besviken på det annars, de-clumpern finns ganska väl beskriven i en massa recensioner på nätet.

Det är ganska okomplicerat att ta bort/ ändra den. Finns en massa smarta lösningar på det. Jag har en hemgjort Mythos-kopia på min. Funkar skitbra.
 
Jo precis. Jag köpte den av Homebarista och när jag pratade med en person där sa han att det var en mycket bättre declumper han installerat som är en uppgradering och att inget kaffe kommer fastna där. Jag har hört av mig till dem och får hjälp.

Sedan installerade dem Ssp 64mm hu men jag tror de har aligned dem lite konstigt för jag kan inte mala för espresso för min flair 58. Jag får mala på setting 3 och då får jag 4 bar när jag vill ligga på 6-8 bar. Den maler inte tillräckligt fint och jag törs inte mala lägre. Jag har dock dubbelkollat allt och gjort markers test för att kolla hur de sitter och när jag gjort espresson har jag använt ljusrost och wdt. Men jag pratade med en annan på facebookgruppen och han hade samma problem. Att kaffet alltså tenderar att fastna och inget kommer ut. Han menade att de skickade honom en ny och då var den perfectly aligned och han kunde mala för espresso för sin flair 58 på setting 15 vilket känns mer normalt. Jag vet inte om någon annan haft detta problem. Skicka gärna om ni kan en bra video för alignment om ni har en.
 

basiecally

Well-known member
Oj, ja då borde de ju verkligen hjälpa dig att sätta in en annan klumpkrossare, om det var utlovat.

Jag har originalskivorna i min så inställningen på vredet stämmer bra överens med ”nollpunkten” alltså där kvarnskivorna rör vid varandra. Sätter man in andra skivor, tex SSP, så kan deras höjd skilja sig från original vilket gör att du inte kan lita på att ”noll” faktiskt är noll.
Varför törs du inte mala finare? Vad står det på inställningsringen när du får kontakt mellan skivorna? Så länge du håller dig grövre än det så kommer du inte skada nånting.

Vid något enstaka tillfälle med väldigt stora bönor har det tagit någon sekund innan jag hör att kvarnen faktiskt börjar mala. Men menar du att den inte maler alls eller att du hör att den maler men inget kommer ut i koppen?
 
Jag blir så frustrerad att de inte ens svarar. Känner mig nästan lurad liksom. Jag har spenderat 7500kr på en kaffekvarn som ger mig mer huvudvärk än ro liksom. Min fellow ode är en fröjd att använda i jämförelse och jag behöver inte tänka på något där annat än justera malningsgrad, väga bönor och mala.

Jag försökte nu mala på setting 3 men den går igång och bönorna roterar men ingen kommer ut. Och pumpar jag då kommer hela bönor ner tillsammans med kaffe men typ 3gram malet av 20g. Så jag måste mer eller mindre justera den till moka så bönorna mals.

När jag maler på säg nivå 10 då kommer min espresso Shot ut på 3 sekunder och ingen bar alls. När jag kör på 4 då närmar jag mig 4 bar Max i min flair 58 o då varar den i 10 sekunder.

Kör jag comandante redclix får jag till en fin Shot på 6-9 bar i 28 sekunder och 36 gram ut och det smakar helt magiskt. Problemet är att jag inte orkar mala för hand och köpte df64 av anledning att slippa mala för hand. De hade tydligen förinstallerat Ssp och påstod att de var aligned men jag tror det gjorde det slarvigt. Jag vet inte om de använt aluminiumfolie som en del använder för shiming.

Jag ska höra av mig till dem igen. Köpte från Homebarista.be. Börjar undra om jag blev lurad eller om jag fick en dålig batch av ssp 64mm hu. Eller om det är fel på kvarnen.
 

basiecally

Well-known member
Ja, hör av dig igen. Jag köpte från bohnendealer i Tyskland, som i sin tur tydligen köpte in från homebarista.

Kommer HELA bönor ut i malkoppen...? Det låter som ett större problem. Men spontant på beskrivningen i övrigt så låter det som väldigt dåligt justerade malskivor. Alltså, min upplevelse av min funkar är som du beskriver din Fellow. Jag skulle nog skicka tillbaka kvarnen till dem om jag var du. Så strulig som din låter har de antagligen satt ihop nåt fel. Eller så är det ett måndagsex till kvarn du har fått, men jag vet inte hur det skulle kunna orsaka problem så som de du beskriver. Men du skrev att du hade gjort ett marker test. Hur såg det ut? På vilken siffra fick du kontakt mellan kvarnskivorna?
 

Forumstatistik

Trådar
14,094
Inlägg
151,215
Medlemmar
18,886
Senaste medlemmen
antonius_rex
Topp