Delonghi Magnifica S - Orkar inte mala kaffet?


gavagai

New member
Min Delonghi Magnifica S började göra ett väldigt högt ljud, som om den kört fast på något vis, och visade sedan felmeddelande för slut på bönor. Jag tömde ur bönor och gjorde rent där bönorna mals ned. Jag uppfattade att det fastnat bönor där, som den inte orkade mala. Då gjorde den en oproblematisk kopp kaffe, men efter det börjar den låta lite märkligt igen. Skulle det kunna vara så att kvarnen blivit slö, så den inte riktigt orkar mala? eller vad kan vara fel? och vad gör jag åt det?
 

Jonken

Well-known member
Det finns en hel del saker i plast som kan gå sönder i den, kolla upp en video på hur man tar isär för att felsöka.
 

gavagai

New member
Men jag tror inte att något är riktigt sönder, eftersom den funkar perfekt emellanåt. Jag får mer känslan att kanske malningsmekanismen är slö (t.ex.). Någon som haft liknande problem?

(Jag kommer absolut att skruva isär den om det inte blir bättre.)
 

Jonken

Well-known member
Om det t.ex. skulle vara ett kugghjul som är skadat kan det vara så att den inte orkar snurra igång när det finns kafferester i malverket. En provisorisk lösning skulle kunna vara att bara fylla med en dos bönor i taget.

Slö kan du nog utesluta. Men det kan såklart vara något helt annat.
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Hur låter det där höga ljudet? En grej som är möjlig är att bönbehållaten har blivit oljig/kladdig så att bönorna inte kommer ner till malskivorns. Och då tror maskinen att bönorna är slut. Men beror förstås på hur det låter.
 

basiecally

Well-known member
På andra hushållsapparater har jag varit med om att splines på metallaxlar dragit av sina motsvarigheter i plast. Ibland smälter kuggen fast i sitt läge igen men släpper snabbt igen när den blir varm/belastningen blir för hög. Ofta sitter det ett sånt hjul i enklare kvarnar som utväxling.
 

Forumstatistik

Trådar
14,014
Inlägg
150,548
Medlemmar
18,791
Senaste medlemmen
Newman
Topp