Decaf? Tips på koffeinfritt kaffe.

avart

Member
Har ni några tips på bra decaf-bönor? Jag har svårt att sova om jag dricker kaffe för sent, men det är för gott med en espresso på maten för att sluta med. Testat Koppars koffeinfria espress som är helt OK, men jag tycker det kunde vara godare.
 

awol

Well-known member
Gringos "Sleepy Gringo" är kanske lite intetsägande, men rätt okej i sammanhanget. Har dock aldrig druckit något koffeinfritt som är i närheten av "den riktiga varan", men bättre än inget. :)
 

GLaDER

Active member
Jag har testat både Koppars och Gringos koffeinfria. Koppars är bättre, imo, men båda är OK. Tar gärna emot tips på fler!
 

Mber

Active member
Tycker om Stockholm Roasts decaf, Duni Deca. God både med och utan mjölk. Rund och lite chokladig i smaken. Verkar vara slut i webshoppen just nu, men de kanske har i butik.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Gratis frakt vid order över 150 euro. Ingen tull om du undrade det. Sen säljer de annan utrustning till rimliga priser, om man inte vill köpa bönor för hela slanten.
 
Nu har jag beställt en liten påse med koffeinfritt kaffe från Koppar. Det skall bli spännande att prova. Normalt sett vill jag ha vanligt kaffe, men någon gång när man äter middag, så vore det trevligt med en espresso efter maten. Jag har sett något filmklipp och tydligen kan det vara klurigt att få till på ett bra sätt. Men jag får prova lite.
Nu måste jag bara hitta en alkoholfri rom också.
 

nept

Well-known member
Jag har testat J&Ns ("Colombia decaf") och Kafferävens ("Sova räv") och skulle säga att båda är rätt behagliga. Vet inte hur de blir med espresso dock!
 

nept

Well-known member
När jag provade Sova räv för nästan två år sedan beskrev jag det såhär:

Men det kan ju vara annorlunda nu :)

Vet inte om det smakar som snabbkaffe men särskilt unikt eller minnesvärt var det iaf inte! Men så länge de bara erbjuder en enda kaffeinfri sort så kan man väl gissa att det inte kommer vara nånting udda som erbjuds.

Med det sagt så var J&Ns decaf mer intressant med en ganska udda kryddig smak. Undrar om det är kaffet eller dekaffeineringsprocessen som smakar så...
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Processen påverkar i alla fall både rostning, malning och smak. Decaf är känt för att sätta igen filter, det blir mer fines vid malning. Men ett positivt attribut är att det inte ska bli adstringent hur mycket man än försöker. Har rostat bönor själv där det inte märks att det är decaf, medan andra kan vara udda på gott och ont.
 

Forumstatistik

Trådar
14,732
Inlägg
156,148
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp