Dags att bunkra kaffe! Prischock på gång!

Jonken

Well-known member
Moderator
Om man har en bra frys med ledig plats är det inte så tokigt att köpa på sig extra råkaffe. Annars skulle jag hellre satsa på färska bönor även om det kan kosta lite mer.
 

basiecally

Well-known member
Man kan nog rimligen anta att priset på specialkaffe knappast kommer påverkas i samma grad. Det är säkert en viss påverkan, men det här lär främst påverka commodity coffee.
Jag funderade också på det här, men samma väderförhållanden lär väl ha drabbat även bönder som odlar kaffe med högre kvalité? Eller är det att de kanske har lite bättre inbyggda marginaler i sitt sätt att jobba? Och det är storjordbrukens LEANstruktur som fallerar när förutsättningarna blir sämre.

Har hört att Gringo Nordic har köpt åkerareal i Brasilien (tror jag det var) för att labba med odlingsmetoder för hållbart kaffeodlande i takt med klimatförändringar. Nån som vet hur det går för dem?

James Hoffman hade även en video om en ny arabicagrupp, Yemenia, som jag förstod det som skulle vara härdigare och som fortfarande smakade bra mycket bättre än robusta. Eller "ny" förresten, men nyupptäckt i sammanhanget specialkaffe. Yemens kaffeexporthistoria har inte varit inriktad på specifika varietals hittills verkar det som. Nån som vet hur det har gått med den förutom det de skriver på den här sidan? https://www.qimacoffee.com/yemenia
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp